Schoolfruit voor OBS de Bloemhof en KBS de Agnes

2018/01/10

Sinds 14 november ontvangen OBS de Bloemhof en KBS de Agnes, schoolfruit van de EU-Schoolfruitregeling. Op deze twee scholen krijgen de leerlingen 4 dagen per week een gezonde lunch aangeboden. In totaal krijgen op beide scholen ruim 500 kindren tussen de middag een warme maaltijd, die vers bereid is door de koks van Rotterdam Vakmanstad. 

Op OBS de Bloemhof krijgen de leerlingen naast de gezonde maaltijd al ruim 8 jaar standaard fruit als dessert. Op kleinere schaal worden er ook groentepakketten geleverd aan de scholen. De eerste levering was stapels fruitdozen gevuld met peren, mandarijnen en worteltjes. De leerlingen kregen een heerlijke wortelsoep voorgezet. Daarna volgden radijsjes, sinaasappelen en peren die ook verwerkt werden in lekkere gezonde gerechten.

In totaal krijgen bijne 520.000 leerlingen dit schooljaar binnen de EU-schoolfruitregeling, 3 stuks groente of fruit per week, gedurende 20 weken. De actie om het schoolfruit binnen te halen is opgezet door onze koks Deniz en Ralph.