Rotterdam Vakmanstad verder met Fysieke Integriteit op OBS de Globe en OBS Bloemhof

2017/01/27

Op school doen kinderen niet alleen kennis op, maar is er ook aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. OBS de Globe en OBS Bloemhof geven dit vorm met het programma ‘fysieke integriteit’ van Stichting Vakmanstad. Op 27 januari bekrachtigden de schooldirecties en stichting Vakmanstad samen met vertegenwoordigers van BOOR en stichting De Verre Bergen hun intensieve samenwerking. Zij tekenden een convenant én er werd gezamenlijk een boom geplant!

Ondertekening
Rachid el Ousrouti, directeur Rotterdam Vakmanstad gaf met een korte inleiding het startsein voor de ondertekening. Namens BOOR was bestuurder Huub van Blijswijk aanwezig om zijn handtekening te zetten, eerst op de Globe en daarna op de Bloemhof. In het convenant staan afspraken om de continuïteit van het programma te waarborgen. Van Blijswijk vulde hier op aan: “Mijn hoop is dat dit programma niet alleen een plek krijgt in het curriculum van de school, maar dat wij als partners ook tijd en ruimte gaan reserveren om te bepalen hoe we dergelijke onderwijsinnovaties in de toekomst gaan ondersteunen.” Roelof Prins, directeur van stichting De Verre Bergen, gaf aan dat het onderwijsprogramma goed past in de samenwerking met BOOR en de scholen waar het wordt uitgevoerd. “Het gaat echt om de kinderen en hun hele brede, sociaal-emotionele ontwikkeling. Ik hoop dat ik af en toe een kijkje mag nemen!”

Fysieke integriteit
Het programma fysieke integriteit bestaat uit vijf leerlijnen die op elkaar zijn afgestemd:

Elke lijn heeft eigen doelstellingen, maar de lijnen zijn zo ontworpen dat onderdelen ervan elkaar versterken. De focus ligt op het verbeteren en versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen.

Boom en schorten
De ceremonie werd op de Globe feestelijk afgesloten met het planten van een boom. Dit gebeurde in de educatieve tuin naast het schoolgebouw van de Globe aan de Zwartewaalstraat. Op de Bloemhof reikten de partners Vakmanstadschorten uit aan de hulmoeders, die dagelijks assisteren bij het bereiden van een gezonde lunch voor de 319 leerlingen.

 

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum