Diploma-uitreiking IMC Weekendschool Rotterdam-Zuid

2016/02/07

De eerste lichting leerlingen van het driejarige traject van IMC Weekendschool Rotterdam-Zuid, ontvingen afgelopen zondag 7 februari uit handen van wethouder Hugo de Jonge hun diploma.

De 17 leerlingen hebben het traject succesvol doorlopen door drie jaar lang iedere zondag aanwezig te zijn, een actieve werkhouding te tonen en veel presentaties te geven. De lessen worden gegeven in het gebouw van het Rotterdams Vakcollege de Hef.

In 2013 werd in Rotterdam-Zuid door IMC Weekendschool en Rotterdam Vakmanstad de tiende vestiging van IMC Weekendschool opgericht. Op de basisscholen OBS Bloemhof, RVKO Agnesschool, PCBO Oranjeschool, CBS De Sleutel, OBS Pantarijn en OBS Nelson Mandela werden de eerste leerlingen uit groep 7 geselecteerd en uitgenodigd om iedere zondag naar IMC Weekendschool te komen.

Ze kregen les van gastdocenten over beroepen en werkvelden. Een journalist, historicus, wijkverpleegkundige, bakker, advocaat, rapper, ondernemer, dierenverzorger en heel veel andere gastdocenten hebben tijdens de zondagochtenden een workshop over hun beroep gegeven. Daarnaast zijn ze op bezoek geweest bij verschillende bedrijven en instellingen, zoals Unilever, Meneba, Diergaarde Blijdorp, EMO en het IJsselland ziekenhuis.

De leerlingen hebben gedurende drie jaar een eigen netwerk leren opbouwen en hebben met het behalen van hun diploma nu ook toegang tot het alumni-netwerk van IMC Weekendschool.

Behalve de wethouder die alle diploma’s persoonlijk van een handtekening voorzag wenste ook Marion Weijman, directeur IMC Weekendschool, de kinderen een succesvolle toekomstige loopbaan toe. Twee alumni’s  van de weekendscholen in Amsterdam en Tilburg vertelden over hun ervaringen en de positieve invloed die het volgen van de opleiding op hen heeft gehad. De uitreiking werd afgesloten met een korte performance die 2 leerlingen op eigen initiatief hadden georganiseerd.

IMC Weekendschool Rotterdam-Zuid is gehuisvest in RVC de Hef aan de Slaghekstraat 221. De samenwerking tussen Rotterdam Vakmanstad en IMC Weekendschool is gebaseerd op de gezamenlijke doelen die beide organisaties nastreven bij jongeren in de wijken Bloemhof, Afrikaanderwijk en Feijenoord.

 

 

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum