Groeiende belangstelling landelijke bestuurders voor werkwijze RVS

2016/01/28

Begin januari bezocht een delegatie van de PO-Raad, sectororganisatie van het Primair Onderwijs, onder leiding van voorzitter Rinda den Besten, de OBS Bloemhof. Tijdens een rondgang op beide locaties van de school maakten zij kennis met de diverse onderdelen van het traject Fysieke Integriteit van Rotterdam Vakmanstad. Dit traject, gericht op fysieke-, mentale- en sociale ontwikkeling van het kind, draait inmiddels 8 jaar op de Bloemhofschool. De bezoekers waren erg gecharmeerd door onder andere de filosofielessen aan groep 1/2 waarin de leerlingen naar aanleiding van een toneelstukje hebben onderzocht wat echt en wat nep is.

Ook vanuit het ministerie van onderwijs stijgt de belangstelling voor deze specifieke leermethode. Donderdag  28 januari waren Hans van der Vlist, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te gast op de beide locaties van de Bloemhofschool. Van der Vlist werd vergezeld door Pieter Winsemius, bedrijfskundige, voormalig minister en een goede bekende van scholen in Rotterdam-Zuid door zijn werk voor Platform Rotterdam en Roelof Prins, directeur van Stichting De Verre Bergen. Ze bezochten de basisschool/onderwijsinstelling om zich te oriënteren op onderwijsvernieuwingen.

Belangstellend keken ze toe bij de aikidolessen van groep 3, gevolgd door de tuinles voor groep 1/2 die dit keer de slak in al zijn vormen behandelde. Zowel leerlingen als bezoekers bogen zich over de reuze slakken, de middelgrote- en de wat kleinere weekdieren. Ook de uitleg over technieklijn en de knutselende leerlingen van groep 4 werd met belangstelling gevolgd.

Daarna volgde een kort bezoek aan het aangrenzende Rotterdams Vakcollege de Hef waar Rotterdam Vakmanstad samen met de SKVR in het Vakhuis de Mediawerkplaats heeft opgezet. Het bezoek werd afgesloten met een heuse gezonde lunch uit de eigen keuken van de Bloemhofschool. De delegatieleden waren zichtbaar onder de indruk van het programma.

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum