Vakmanstad zoekt vrijwilligers voor diverse werkzaamheden

2017/10/02

Stichting Rotterdam Vakmanstad zoekt regelmatig vrijwilligers voor assistentie bij de tuinlessen en de kook-en smaaklessen, het bereiden van de warme lunch en het onderhoud van de tuinen op verschillende basisscholen in Rotterdam Zuid.

Stichting Rotterdam Vakmanstad (RVS) verzorgt lessen in de leertijduitbreiding van basisscholen in Rotterdam Zuid. In deze lessen willen we kinderen leren hoe ze goed voor zichzelf, anderen en onze aarde kunnen zorgen. Daarom krijgen leerlingen kook- en smaakles (gezondheid), tuinles (groeneducatie), filosofieles (denken), techniekles (met Lego) en judo (sport). De achterliggende gedachte is de mogelijkheden van jongeren te vergroten en ze weerbaarder maken op het fysieke, mentale en sociale vlak.  

Het vrijwilligerswerk varieert van assistentie bij de lessen tot zelfstandig een tuin onderhouden.

TUINLESSEN: met de groep kinderen naar de tuin lopen. In de tuin kinderen helpen bij opdrachten in de tuin.

VERZORGEN VAN DE TUIN: de tuin netjes houden, onkruid wieden, snoeien, water geven. In overleg met de tuinjuf of –meester.

KOOKLESSEN: met de meester of juf spullen klaarzetten voor de les en kinderen helpen met koken in onze keuken.

WARME LUNCH: helpen met het maken van de lunch in de keuken en/of helpen met het uitdelen van de lunch op school.

Heb jij affiniteit met koken en/of met tuinieren en lijkt het je leuk om als vrijwilliger te assisteren in onze keukens en tuinen? Geef je dan op via info@vakmanstad.nl