SKVR en Rotterdam Vakmanstad sluiten convenant

2015/07/09

Samenwerken aan creativiteit en vakmanschap
Deze week, 7 juli 2015,  ondertekenden Henk Oosterling, directeur Rotterdam Vakmanstad en Ariette Kasbergen, directeur SKVR een convenant waarin zij de samenwerking tussen beide organisaties beklonken. Rotterdam Vakmanstad (RVS) en SKVR verzorgen beide programma’s op scholen voor primair- en voortgezet onderwijs in verschillende wijken in Rotterdam-Zuid. Sinds drie jaar werken de twee partijen daarin samen. In het Vakhuis van RVS verzorgt SKVR cultuureducatie. HefTV, een onderdeel van de Mediawerkplaats in het Rotterdams Vakcollege De Hef in Hillesluis is een gezamenlijk initiatief. Het convenant dat SKVR en RVS hebben gesloten is een bekrachtiging van een goede samenwerking die in de afgelopen jaren gestaag is gegroeid. Sylvia Wiegers, manager Onderwijs van SKVR licht toe: “SKVR en RVS zijn beiden voorstander van een integrale aanpak in het onderwijs om een zo groot mogelijk effect te sorteren op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Creativiteit en vakmanschap gaan daarbij hand in hand.”

Cultuur en vakmanschap
Henk Oosterling, directeur Rotterdam Vakmanstad: “We hebben nu op papier gezet waar we al lang mee bezig zijn en gaan nu ook aan de slag met programma’s voor de verdere toekomst. Voor Vakmanstad is dit een statement dat cultuur een basaal element in de vorming van kinderen en jongeren vormt.” De concrete samenwerking is bijvoorbeeld terug te vinden in het Vakhuis op het Rotterdams Vakcollege De Hef. Daar volgen basisschoolleerlingen workshops in techniek, zorg, ict en cultuur, waaronder dans, muziek en drama.
Vmbo leerlingen werken in de Mediawerkplaats aan HefTV De Hef. Daar leren ze met mediale middelen in de vorm van reportages en interviews uitdrukking te geven aan hun ideeën en ervaringen op school en in de wijk. “Cultuureducatie en vakmanschap gaan naadloos in elkaar over in onze programma’s,” zegt Oosterling. In het geval van de Mediawerkplaats is dat gekoppeld aan Loopbaan oriëntatie. Leerlingen ontdekken wat mogelijk is na hun opleiding en waar hun talenten en interesses liggen.

Steun
De samenwerkende partners ontwikkelen een doorgaande leerlijn voor de Mediawerkplaats in het eerste en tweede leerjaar van RVC De Hef. Zij doen dit met steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernard Cultuurfonds.

HeftTV  http://www.skvr.nl/Onderwijs/Nieuws/Eerste_uitzending__BR_Hef_TV_.aspx ).

www.skvr.nl