Wethouders onderwijs en financiën bezoeken nieuwe keuken Rotterdam Vakmanstad.

2015/03/06

Op 6 maart bezochten de wethouders Hugo de Jonge, Onderwijs, Jeugd en Zorg en Adriaan Visser, Financiën, Binnenstad, Cultuur en Sport, de Proeftuin Feijenoord in de Persoonsdam. De wethouders spraken met bewoners, gebruikers en met professionals in het kader van doorontwikkeling van de Proeftuin. De eerste locatie die ze aandeden was de door RVS gerealiseerde gloednieuwe keuken die gebruikt zal worden voor het programma Fysieke Integriteit (FI) op de Agnesschool en voor de Vakwerf.

Na een kort welkomstwoord van Henk Oosterling, lichtte Rachid el Ousrouti de rol van RVS toe bij de totstandkoming van de keuken. 

Sinds  2011 heeft de Agnesschool FI deels geïmplementeerd in het schoolprogramma. In dit programma wordt 4 keer per week een gezonde warme maaltijd bereid en geserveerd. De maaltijden werden tot nu toe in een tamelijk krappe keuken in de Persoonsdam klaargemaakt.

Daarnaast zullen er in de nieuwe keuken wekelijks kooklessen worden gegeven door koks van RVS. De koks worden ondersteund door hulpmoeders en MBO studenten niveau 2 en 3 van Albeda en Zadkine onder leiding een leermeester in het kader van de Vakwerf. De Vakwerf is het sluitstuk van het traject Fysieke Integriteit.

De nieuwe keuken is gefinancierd met gelden uit het fonds Vogelgezang en met subsidies van de gemeente Rotterdam. De realisering is inmiddels in de eindfase. MBO studenten van Albeda en Zadkine leggen, ook in het kader van de Vakwerf, met vakkundig stuc- en schilderwerk de laatste hand aan de afbouw. Binnenkort wordt de nieuwe faciliteit opgeleverd. Buiten de RVS-tijden kan de ruimte gebruikt worden door wijkpartners waarmee RVS een verbinding maakt naar de wijk

 

 

 

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum