‘Ben jij ook een vakman’? Bijeenkomst ambachten en techniek.

2015/02/07

Afgelopen zaterdag 7 februari organiseerde de stichting Ambachten op zuid een mini-seminar Ambachten en Techniek over de toenemende vraag naar ambachtslieden in de techniek en zorg. De bedoeling was jongeren vanaf 10 jaar en hun ouders kennis te laten maken met bedrijven en onderwijsorganisaties in deze sectoren.

In de Essalam moskee bogen onder meer vertegenvoordigers van de Roteb, RVC De Hef en RVS zich over dit vraagstuk. De opkomst was goed, zo’n honderd belangstellenden lieten zich informeren over de mogelijkheden.

Na de openingsspeech van de imam gaf Rachid el Ousrouti, zakelijk leider van RVS, onder andere inzicht in de ontwikkelingen bij  Rotterdam Vakmanstad. Ook ging hij in op de vorderingen bij de ontwikkeling van de Vakwerf, het traject waarbinnen de behoefte aan vakbekwaam personeel invulling moet krijgen. De RET kampt met een tekort aan goed opgeleid personeel en heeft een aantal vacatures in de aanbieding. Iko Doeland van RVC De Hef, ging in op het opleidingsaanbod van het Vakcollege. Twee ex-leerlingen van het Vakcollege probeerden de jongeren te enthousiasmeren om voor een technische opleiding te kiezen.

Leerlingen van de Agnesschool en de OBS Bloemhof die meedoen aan het Vakhuis hadden voor de gelegenheid samen met meester Deniz diverse smakelijke hapjes gemaakt. Met veel trots hebben ze de lekkernijen tijdens de bijeenkomst geserveerd.

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum