Eerste aflevering HefTV van Mediawerkplaats succesvol

2015/01/15

De eerste aflevering van HefTV werd woensdag 14 januari in de klas bekeken door de leerlingen van de Mediawerkplaats. De directeuren, afdelingshoofden en coördinatoren van Rotterdam Vakmanstad, SKVR en RVC de Hef keken met hen mee om deze aftrap te vieren. De leerlingen, die de redactie vormen van HefTV, waren zelf dik tevreden met het resultaat. Eigenlijk was het mooier dan ze zelf hadden verwacht, zeiden de kersverse redactieleden.

De gasten waren erg enthousiast over de eerste aflevering. De leerlingen en docenten werden overladen met complimenten. Er wordt nu al reikhalzend uitgekeken naar de tweede aflevering op 18 februari. De leerlingen maakten direct van de gelegenheid gebruik om de gasten om hulp en advies te vragen voor hun volgende reportages.

HefTV komt voort uit een samenwerking tussen SKVR, Rotterdam Vakmanstad en Rotterdams Vakcollege de Hef. Het is een televisieprogramma gemaakt door jongeren voor jongeren. Een groep van 12 leerlingen vormt de redactie van HefTV in de Mediawerkplaats op Rotterdams Vakcollege de Hef. Zij maken onder leiding van docenten van SKVR en leermeesters van Rotterdam Vakmanstad interviews, reportages en mini-films over de gebeurtenissen in de school, de wijk en hun leefomgeving.

 De eerste aflevering van HefTV is hier terug te zien op

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum