Decision makers World Expo onder de indruk van Rotterdam en OBS Bloemhof

2014/12/09

Een delegatie van het Bureau International des Expositions (BIE), die besluit of Rotterdam in aanmerking komt voor de wereldtentoonstelling in 2025 is zeer tevreden over hun bezoek op dinsdag 9 december aan de Bloemhofschool. Op de school wordt het traject Fysieke Integriteit van RVS dat al 8 jaar draait, integraal uitgerold. Hiermee staat de school hoog aangeschreven in het onderwijsveld en daarbuiten en wordt eveneens duidelijk hoe belangrijk zulke sociale interventies voor de stad zijn..
“De World Expo begint bij mensen, dat kan thuis zijn maar ook op school” zo citeert het AD de Spaanse secretaris generaal  Vicente Gonzalez Loscertales na zijn bezoek aan de Bloemhofschool.

De World Expo is een evenement waarin een stad haar vitaliteit op het gebied van economie, cultuur, sociale- en technische innovaties aan de wereld kan exposeren. Vaak levert zo’n tentoonstelling een stad toeristische trekpleisters op, zoals de Eiffeltoren in Parijs en het Atomium in Brussel.

Volgend jaar is Rotterdam een van de deelnemers aan de World Expo 2015 in Milaan.
In de zomer besluit de stad of er een bidbook wordt uitgebracht om de mega-tentoonstelling in 2025 voor haar rekening te kunnen nemen.

Voor meer informatie over wat Rotterdam Vakmanstad op OBS Bloemhof doet klik hier

- Meer informatie over World Expo Rotterdam 2025

- Artikel Algemeen Dagblad