KBS Elisabeth start met kooklessen

2014/10/27

Uitbreiding Fysieke Integriteit RVS op KBS Elisabeth.
In de herfstvakantie is de laatste hand gelegd aan de bouw van een keuken in een van de overblijflokalen van de school. In deze speciaal op maat gemaakte keuken zullen op maandag en vrijdag de leerlingen van groep 7 en 8 kookles krijgen. Op donderdag 23 oktober kwamen de twee koks van RVS, meester Ralph en meester Deniz met de nieuwe potten en pannen de keuken inrichten.

Ook stond er een bezoek aan de Carnissetuin op het programma om te zien of er een koppeling gemaakt kan worden met de kooklessen. Dat wil zeggen dat ze volgend seizoen speciaal groente en kruiden willen verbouwen om er smakelijke gerechten van te maken. Met de nieuwe keuken en de kooklessen breidt RVS haar activiteiten binnen het traject Fysieke Integriteit op de Elisabethschool uit.

De eerste maandag na de herfstvakantie was het zover: de eerste kookles voor 20 leerlingen van de groepen 7 en 8. Handen wassen, snijden, roeren, ruiken en proeven! In de kersverse keuken beginnen ze aan hun eerste gerecht. Om er in te komen kiest meester Ralph voor een eenvoudige dressing voor de salade. Nadat ze in de keuken een basisdressing hadden gemaakt togen de kinderen naar de nabijgelegen Carnissetuin. Uit het assortiment kruiden plukten ze zelf de ingrediënten om hun dressing met verse tuinkruiden nog lekkerder te maken.  Daarnaast plukken ze ook tomaten, snijbiet, paprika’s en sla.

Zeer geconcentreerd gingen de kinderen aan de slag om aan het eind met trots het eindproduct aan elkaar te laten proeven. De bakjes salade om mee naar huis te nemen waren aan het eind van de les al weer bijna leeg door al het proeven.
klik hier voor de website van KBS Elisabeth

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum