Bootcamp Mediawerkplaats

2014/10/23

Op RVC de Hef start na de herfstvakantie de mediawerkplaats. 12 leerlingen zijn geselecteerd voor de redactie van een TV-station. Zij zullen alles wat in de school en in de wijk gebeurt in reportages vastleggen.

De 12 leerlingen uit de redactie kregen op zaterdag 18 oktober een bootcamp. Zij maakten in één dag een TV-programma met reportages, een introductie, animaties, aankondigingen en interviews op straat. Ieder groepje koos een onderwerp en moesten daarna snel uitzoeken waar en wie ze gingen filmen en hoe ze daar moesten komen. Ze bedachten een plan en gingen met alle apparatuur op pad. Eén groepje maakte een reportage over de insectenroute tussen Rotterdam Centraal en de Markthal. Een ander groepje liet zien wat een Brassbandschool  is en interviewden de docenten en leerlingen. Het derde groepje verzorgde de vormgeving van het programma. Zij maakten de introductie, animaties en aankondigingen van de reportages. Als extraatje besloten deze meiden mensen op straat te interviewen en knipten dat handig tussen de reportages in. Aan het eind van de middag kon het eerste TV-programma van RVC de Hef bekeken worden!

De mediawerkplaats komt voort uit een samenwerking tussen SKVR, Vakmanstad en RVC de Hef. De Bootcamp vond plaats in de studio van SKVR Las Palmas, Wilhelminakade 320. 

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum