Brede Vakantieschool 2014 voor 3e jaar op rij succesvol

2014/08/25

Met ruim 120 deelnemertjes is ook dit jaar de Brede Vakantieschool een succesvolle activiteit van Rotterdam Vakmanstad. Twee weken lang, van 11 t/m 22 augustus, worden leerlingen van de OBS Bloemhof, de Oranjeschool en De Sleutel bijgeschoold in taal en rekenen, en krijgen ze onder meer tuin- en judolessen. De middagen zijn gereserveerd voor excursies naar diverse musea en andere culturele instellingen.

Het thema van deze editie is de haven. De aftrap, een rondvaart met de Spido, was voor de meesten een eerste kennismaking met de haven. Ze leerden wat schepen en transport over de Maas voor de Rotterdamse economie betekenen en maakten kennis met begrippen als tonnage, containers, export, dokken en scheepswerven. Een gastles van een docent van het Transportcollege gaf inzicht in de mogelijkheden die de haven als banensector biedt. Enthousiast verwerkten ze de opgedane kennis in muurkranten en andere werkstukken.

De Brede Vakantieschool is een goed alternatief voor kinderen die gedurende de zomermaanden aan de slag willen blijven. Een leerling zegt dat de Brede Vakantieschool hem slimmer maar. Volgens zijn moeder heeft hij dan aan het begin van het schooljaar een voorsprong op kinderen die niets hebben gedaan. Aleyna doet voor de tweede keer mee. Ze vindt de zomervakantie veel te lang duren en is blij met de afwisseling die de Brede Vakantieschool biedt. Een prima tijdbesteding, zegt ze.

De bezoeken aan de Ontdekhoek, Omniversum, het Rotterdamsch Manege en Nemo: het wetenschapspaleis voor jong en oud, waren kleine hoogtepunten voor de leerlingen. De traditionele afsluiting op Tiengemeten viel dit jaar door het slechte weer letterlijk in het water. Jeugdvakantieland bleek een goed alternatief om de intensieve twee weken avontuurlijk af te sluiten.

artikel-nrc-brede-vakantieschool.pdf

Foto's 

– Bekijk hier het foto album

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum