Start Mediawerkplaats RVC de Hef

2014/08/29

Op 27 oktober 2014 zal op RVC de Hef de Mediawerkplaats van start gaan. De Mediawerkplaats is het resultaat van de samenwerking tussen Rotterdam Vakmanstad, SKVR en RVC de Hef. Hierin zal een groep van 8 leerlingen de redactie vormen van een TV station op school.
Voorafgaand aan dit project volgen alle leerlingen uit het 1e en 2e leerjaar van het VMBO twee weken lang medialessen waarin zij een korte film of documentaire maken. Deze lessen worden gegeven door twee docenten van Rotterdam Vakmanstad en SKVR. De docenten van RVC de Hef draaien mee in deze lessen zodat zij dezelfde vaardigheden op doen als de leerlingen en zij zelf ook de iPad als medium kunnen inzetten in hun eigen lessen.

Vrijdag 29 augustus hebben SKVR en Rotterdam Vakmanstad de Mediawerkplaats gepresenteerd aan de docenten van RVC de Hef. Vanuit dit vakcollege werd enthousiast gereageerd dat de drie partijen elkaar op deze manier versterken en we in de samenwerking de leerlingen van RVC de Hef nog beter de kans geven hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen.  

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum