Henk Oosterling van Rotterdam Vakmanstad is een van de sprekers bij de officiële opening van gezondheidscentrum lijn 2 dat gevestigd is in gebouw de Wielslag. RVS is, in het kader van wijkgerichte zorg, partner van het gezondheidscentrum Lijn 2. Zo wordt aan de keten school-wijk een nieuwe schakel toegevoegd en verbreedt het netwerk rond de leerlingen van de scholen in de Oleanderbuurt zich.

Participanten in  Lijn 2 zijn: initiatiefnemer en huisarts Jan Galesloot van Praktijk Mozaïek, de praktijken van huisartsen Vermaat en Baarda, thuiszorg Laurens, fysiotherapie Rick Zee, een apotheek, Cesartherapie (praktijk Mijnsherenlaan), de POH GGZ (praktijk- ondersteuners huisartsen GGZ), psychologen en STAR. Het centrum is nu goed voor minstens 8500 patiënten en biedt ook wijkgerichte zorg.

De huisartsen streven naar continueren van het inloopcentrum en verlengde openingstijden. Tezamen hebben zij financiële ondersteuning aangevraagd bij de zorgverzekeraar op grond van hun streven om extra plannen uit te voren en multidisciplinair te gaan samenwerken. 

Zoveel zorg, gehuisvest in één fraai, nieuw pand op een prominente plek in Zuid, dat moet wel leiden tot waardevolle lijnen tussen mensen; samenwerkingsverbanden die ertoe bijdragen dat mensen een gelukkiger en zinvoller leven kunnen leiden.