Vakhuis Zomerfestival voor en door de kinderen.

2014/06/21

Het Vakhuis Zomerfestival 2014

Het Vakhuis Zomerfestival 2014 kende dit jaar het thema “voor en door de kinderen” En de kinderen hebben het tot een succes gemaakt! 's Ochtends vroeg helpen kinderen van Mini Master Chef in de Stekkeuken al mee om de lunch en (BBQ)snacks te maken.

De houten bal – en knikkerspellen zijn door de kinderen van Techniek op reuzenformaat gemaakt en het is echt leuk om ze te spelen. Behendigheid en reactievermogen worden erdoor getest.

De optredens van de zanggroep bezorgen de ouders kippenvel. Ook het optreden van de gitaargroep klinkt goed! De Vakhuisbioscoop in de Paradetent wordt druk bezocht. Kinderen showen daar aan hun vrienden en familie hun zelfgemaakte animatiefilms, de computergames die ze zelf programmeerden en/of  de speelfilms die gemaakt zijn in het Vakhuis.

Het danspleintje van Make You Move zorgt voor energie en inspiratie zodat onze danskinderen hun moves daarna enthousiast kunnen laten zien door zelf een workshop te verzorgen. Ook de allerkleinsten kunnen al goed overweg met de playstation-fietsen. De kinderen met een EHBO jeugddiploma helpen mee op het gezondheidsplein. Daar maak je een gezondheidspaspoort, een quiz invullen met allerlei vragen over een gezonde leefstijl en over gezond eten.

Dat levert leuke discussie op over bijvoorbeeld Wicky: “daarop staat dat er vitamientjes inzitten dus dat is echt gezond hoor juf!” Ook je bloeddruk of je hartslag wordt er gemeten met echte apparaten.

Via de kinderen van Kidzjournaal krijgen onze kinderen snel in de gaten hoe interviewen werkt en ze maken er met elkaar filmpjes over. Ook enkele moeders doen enthousiast mee aan djembé workshops. Iedereen geniet zichtbaar van het heerlijke eten en drinken en het ijs dat bij het mooie weer voor verkoeling zorgt.

De kinderen worden tot slot ook nog eens beloond als ze alle punten verzameld hebben op hun strippenkaart. De vele winnaars vertrekken met een bouwdoos van een spelletje dat werkt op zonne-energie.

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum