Convenant met IMC Weekendschool

2013/11/10

Wethouder Hugo de Jonge opent IMC Weekendschool Rotterdam Zuid
Dertig leerlingen van verschillende basisscholen in de wijken Feijenoord, Bloemhof en Afrikaanderwijk begonnen op 3 november aan hun eerste lesdag op zondag. Wethouder Hugo de Jonge van Onderwijs, Jeugd en Gezin opende IMC Weekendschool Rotterdam Zuid in het Rotterdams Vakcollege de Hef, het nieuwe onderwijscomplex aan de Slaghekstraat. 

De samenwerking met Rotterdam Vakmanstad, specifiek in RVC De Hef maar ook in de verdere uitrol van de IMC Weekendschool op Zuid, is vastgelegd in een convenant. Beide partijen streven naar het vergroten van de mogelijkheden voor jongeren in Rotterdam Zuid.
Wethouder de Jonge stak in zijn openingsspeech de leerlingen een extra riem onder het hart en prees hun motivatie om de komende 2,5 jaar op zondag iets bij te willen leren. Hij nodigde de jongeren uit om als aanvulling op hun lespakket een kijkje te komen nemen op het stadhuis en bijvoorbeeld een raadsvergadering bijwonen. Voor het realiseren van dit uitstapje zal hij zich persoonlijk inzetten.  

De school in Zuid is de tweede in Rotterdam, in de deelgemeente Delfshaven startte begin 2006 de andere IMC Weekendschool in Rotterdam.

Intern
Bekijk hier alle covenanten 

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum