Brede Vakantieschool

2013/08/19

Bijna 100 leerlingen van de OBS Bloemhof, de Oranjeschool en de Sleutel volgen deze zomervakantie het twee weken durende programma van de Brede Vakantieschool. Vol met activiteiten in en buiten de scholen aan de Putsebocht en Oleanderstraat. Met de extra lessen rekenen en taal kunnen de leerlingen hun taal- en rekenvaardigheden op peil houden. Ook lessen ecosofie en judo zijn onderdeel van het programma.

Een bredere kijk op cultuur en maatschappij kregen de deelnemertjes tijdens de excursies naar onder meer Villa Zebra en het NAI, met een audiotour door het Huis Sonneveld. Zij waren gedurende de audiotour een half uur lang kleinkind van Albert Sonneveld, voormalig directielid van Van Nelle, en zijn vrouw.

In het Leidse Naturalis mochten ze zelf onderzoeken hoe het zit met uitgestorven of zeldzame dieren, alsook met het heelal. Daarnaast werd er flink beroep gedaan op hun zintuigen. Dol enthousiast namen ze alle nieuwe informatie tot zich en lieten zich verleiden om allerlei proeven uit te voeren. In het nabijgelegen Corpus leerden ze via een speurtocht door het menselijk lichaam meer over anatomie en de inwendige mens.

Video
– Bekijk het verslag bezoek Naturalis

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum