Brede Vakantieschool 2103
Bijna 100 leerlingen van de OBS Bloemhof, de Oranjeschool en de Sleutel volgden in de zomer van 2013 het twee weken durende programma van de Brede Vakantieschool. Vol met activiteiten in en buiten de scholen aan de Putsebocht en Oleanderstraat. Met de extra lessen rekenen en taal kunnen de leerlingen hun taal- en rekenvaardigheden op peil houden. Ook lessen ecosofie en judo zijn onderdeel van het programma.

Een bredere kijk op cultuur en maatschappij kregen de deelnemertjes tijdens de excursies naar onder meer Villa Zebra en het NAI, met een audiotour door het Huis Sonneveld. Zij waren gedurende de audiotour een half uur lang kleinkind van Albert Sonneveld, voormalig directielid van Van Nelle, en zijn vrouw.

In het Leidse Naturalis mochten ze zelf onderzoeken hoe het zit met uitgestorven of zeldzame dieren, alsook met het heelal. Daarnaast werd een flink beroep gedaan op hun zintuigen. Dol enthousiast namen ze alle nieuwe informatie tot zich en lieten zich verleiden om allerlei proeven uit te voeren. In het nabijgelegen Corpus leerden ze via een speurtocht door het menselijk lichaam meer over anatomie en de inwendige mens.


Brede Vakantieschool 2012
De Brede Vakantieschool Bloemhof is in de zomer van 2012 voor het eerst gehouden. Aansluitend op het huiswerktraject en de trajecten van Fysieke Integriteit zijn 52 leerlingen van OBS Bloemhof in de 4e en 5e week van de zomervakantie teruggegaan naar school. Met workshops en bliksemstages hebben ze ook stage gelopen bij de SS Rotterdam, de brandweer, JINC en het Art hotel. Ook zijn de kinderen op excursie geweest naar het eco-eiland Tiengemeten en NEMO, het wetenschapsmuseum in Amsterdam. Voor ouders zijn er samen met Bureau Frontlijn binnen de Brede Vakantieschool cursussen gegeven in begeleiding van kinderen.

Extern
Artikel www.deweekkrant.nl

Download
– wijktijgers-vakantieschool.pdf

Video
– Bekijk de filmpjes van Brede Vakantieschool 2013

Foto's
– Bekijk hier het fotoalbum

Compilatie Brede Vakantieschool 2013 from Rotterdam Vakmanstad on Vimeo.

Bezoek Villa Zebra Brede Vakantieschool from Vakmanstad on Vimeo.