Intentieverklaring WijkLeerbedrijven getekend

2014/01/15

Op donderdag 12 december heeft Henk Oosterling namens Rotterdam Vakmanstad met een aantal Rotterdamse zorg-,  onderwijs- en welzijnsinstellingen de intentieverklaring voor het realiseren van WijkLeerbedrijven ondertekend.

Hiermee verbinden deze organisaties zich aan elkaar om in Rotterdam vier Wijkleerbedrijven op te zetten met als doel om de deelnemers op mbo-niveau te helpen bij het behalen van een diploma, het vinden van een betaalde baan of om door te leren. De verklaring is ondertekend in het bijzijn van wethouder Korrie Louwes (Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie). Het WijkLeerbedrijf is een concept van Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport.

Na Fysieke Integriteit in het basisonderwijs volgde voor Vakmanstad in 2012 het Vakhuis in het voorbereidend onderwijs/vmbo, waarin clinics over techniek, zorg, ICT en cultuur worden aangeboden. In 2014 wordt de Vakwerf in het mbo ingevoerd. Een Vakwerf is een netwerk van productiewerkplaatsen waarin studenten van het mbo de specifieke vakskills, de sociale en communicatieve skills en inzicht in duurzame productieprocessen opdoen die nodig zijn voor het werk in de techniek en de zorg, de banenmotoren in Rotterdam. Oosterling: “De samenwerking met Calibris en de andere Rotterdamse instellingen sluit goed aan bij het idee van een op de markt en werkgelegenheid gerichte Vakwerf als opschaling van Vakhuis. We hebben ook al een convenant met Stichting Boor en Hogeschool Rotterdam, zodat we de hele beroepsopleidingkolom bestrijken.”