Winnaars Rob Acda Award

2017/2018
NEMSIS

2016/2017
Tony Clifton

2015/2016
Mantra

2014/2015
KrakersIJland & the Locomotives

2013/2014
L.E.D. (Les Enfants Durs)

2012/2013
Baptist

2011/2012
Dress Up Dolls

2010/2011
THE RED17

2009/2010
Ethereal

2008/2009
John Doe's Revenge

2007/2008

Schizoid Lloyd

2006/2007
The Hype

2005/2006

FunkAbilities

2004/2005
K-Oz Collective

2003-2004
Quagga

2002-2003
Cereal

2001-2002
Cheesy Victims

2000-2001
Embankment

1999-2000

Stuurbaard Bakkebaard

1998-1999
Dog's Nop

1997-1998
Kopna Kopna

1996-1997
Longshot

1995-1996
Offday

 
Deelnemers derde voorronde 2016/2017

Deelnemers derde voorronde 2016/2017

Instrumental Disorder
De gekte is nabij met Instrumental Disorder. Deze jongens trekken alles uit de kast om de luisteraar te verrassen. Dit resulteert in gecompliceerde, maar toch toegankelijke muziek die bol staat van rauwe zang, vieze gitaarsolo's, innovatieve drumpartijen en vette basjes.
Vergezeld door hun nieuwe drummer Robin Cairo, zijn Bob Adels, Joeri Braams en Yves Defesche hard aan het werk aan een 2e album, en van plan hiermee de wereld te veroveren.
Overduidelijk zijn de invloeden van artiesten als Fugazi, Led Zeppelin en The Pixies te herkennen in hun muziek, maar toch streeft Instrumental Disorder naar een nieuwe sound die zowel meeslepend als angstaanjagend is. Toch schuwen zij niet hun kwetsbare kant te laten zien in kleine liedjes. Groots in zowel het bombastische als in het kleine, zal Instrumental Disorder je blijven verbazen.

Facebook: https://www.facebook.com/instrumentaldisorder/?fref=ts
__________

Peer Pressure 
Peer Pressure laat je samen met zijn te gekke band dansen op zijn energieke popsongs, waarin meisjes vaak de hoofdrol spelen. Peer Pressure is een eigenzinnige, muzikale verhalenverteller die je meeneemt in zijn ervaringen en gedachtes. Met zijn aparte, eigen stemgeluid heeft hij al veel mensen weten te raken. Door zijn relaxte en ietwat mysterieuze uitstraling weet hij altijd de aandacht te trekken van het publiek. Beïnvloed door vele muziekstijlen, maakt hij waar hij zin in heeft, met pop/hiphop/funk als belangrijkste invloeden. Als grote voorbeelden noemt hij Anderson Paak, John Mayer en Raul Midon. Samen met zijn live-band, komen alle factoren bij elkaar en zetten zij een vette show neer zodat je ze niet snel zal vergeten. 


Facebook: https://www.facebook.com/peerpressuremusic/?fref=ts
__________


RechtDoorZee
Twee puzzelstukjes die passen met een hamer. Zo laat deze unieke combinatie zich het best omschrijven. Uit IJmuiden komen Van Houten en Ace de Klown, beter bekend als RechtDoorZee. Nadat het tweetal elkaar in 2006 leerden kennen op een verjaardag en demo's aan elkaar uitwisselden was het raak. Een unieke samenwerking volgde, en al binnen 3 maanden werd de eerste gezamelijke cd uitgebracht. Hun verschillende stijlen gecombineerd bleek een schot in de roos, want "Uit IJmuiden" denderde de hiphopscene binnen, en bleef niet onomstreden. Ondanks dat werd menig podium beklommen als voorprogramma van o.a: Def-p, Casto, Onderhonden, OpgeZwolle, Typhoon, De Fakkelbrigade en vele anderen.

Nu ann0 2000nogwat laat het tweetal de maatschappij weer niet met rust. Van hoorspel tot freestyle, ze doen het allemaal. 

Hou van ze of haat ze, pleit erop of schijt erop, het maakt hun niks uit.

Harde kak, RechtDoorZee.

Website: http://funny-products.wixsite.com/vanhouten/rechtdoorzee
__________

Renée Spijker
Renée Spijker is een 19 jarige singer-songwriter uit de omgeving Alkmaar.
Met haar eigen stijl schrijft ze over het algemeen catchy songs, die over alledaagse onderwerpen gaan. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en maakt gebruik van een loopstation, om zo haar eigen sound te creëren. Al vanaf haar 15e is Renée bezig met het schrijven van haar eigen muziek.
Het begon met 'De Grote Prijs', een talentenshow van het Trinitas College. Dit is de grootste talentenshow van Kop van Noord Holland. Deze is onder meer gewonnen door Kim de Boer. Renée won in 2014 de live begeleid prijs. En in 2015 won zij de hoofdprijs van deze talentenshow, dé Grote Prijs. Ook speelde zij in begin maart 2016 bij ‘Orde van de nacht’ met haar eigen nummer “Double You”. 

Facebook: https://www.facebook.com/renee.spijker/?fref=ts
__________

Seven Steps Of Denial
Geboren vanuit de walm van kerosine en in de bulderende donder van straalmotoren, is seven Steps Of Denial gelegen naast Schiphol een goede mededinger naar de "luidste prijs van Nederland". Hun drang naar muzikale grenzeloosheid staat als de basis voor hun zoektocht naar immer meer gigs in Nederland. Deze 5 barrel warmachine is locked and loaded!
Leden van Seven Steps Of Denial komen rechtstreeks uit Rob Acda Award ex-finalist 'Anubis'. Zij waren op zoek naar een technische uitdaging met pakkende riffs, hypnotiserende melodieën en een non-standaard rhythm sectie. De zoektocht naar een echt eigen sound heeft altijd een grote rol gespeeld binnen de band. De passie voor alle metal komt duidelijk naar voren. Dus schudt los die nek! Je gaat hem nodig hebben..    

Facebook: https://www.facebook.com/7StepsOfDenial/?fref=ts

__________

The Mafficks
The Mafficks is een 5-koppige formatie uit Haarlem.  Vijf koppige koppen, dat betekent natuurlijk: vijf muzieksmaken, dus al hun eigen liedjes waaieren heerlijk van alle borden af in een eclectische mix van muziekstijlen, maar altijd overgoten met een aangenaam pop/rocksausje. Zangeres Sarah Koolhaas, Maarten van Buggenum (gitaar), Bart den Uyl (bas), Daan Schmidt (toetsen) en Vincent van Buggenum (drums) vormen samen The Mafficks. 

The Mafficks ontstond begin 2014. Na een onstuimig jaar met wereldreizen en tegenslagen vond de band zijn weg naar verschillende kleine podia in Haarlem zoals pub de Tempelier,  de Pitcher, de Oerkap en het Patronaatcafé. 
Een optreden bij 'Sound of Haarlem' viel goed in de smaak en in juni 2016 waren The Mafficks sound van de maand bij Haarlem105 met de videoclip van 'Shoot me down'. 
Afgelopen zomer maakte de band een kleine tour door de boerendorpjes van Frankrijk. 
Nu is de band op zoek naar een nieuw avontuur en hoopt dit te vinden door deelname aan de Rob Acda Award!

Facebook: https://www.facebook.com/TheMafficksHaarlem/?fref=ts
__________