Mantra wint Rob Acda Award 2015-2016

Mantra wint Rob Acda Award 2015-2016

Mantra is de grote winnaar van de Rob Acda Award 2015/2016. In een gevarieerde finale namen zij het op tegen Lisa & the Lumberjacks, PALMSY, Wakepoint, The Syrens en You Are Not Wrong. Mantra wint onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop 2016, een optreden tijdens het Haerlemsche Helden Festival 2016 in Patronaat en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel van €200,-.

De jury bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Tijs van Liemt (3FM) en Paul Heijink (manager Chef’ Special), was erg enthousiast over de winnaar van de avond: “Hier staat echt een volwassen band. Het komt uit de jaren 90 maar is toch ook van deze tijd.  Mantra bouwt op naar een glorieus hoogtepunt en behoudt toch de rust”. Niet alleen de jury was erg enthousiast; het publiek wisten zij ook voor zich te winnen. Met de publieksprijs hebben zij een optreden in café Stiels, het Haerlemsche Helden Festival en de openingsact op Koningsdag: live op de Nieuwe Groenmarkt in de wacht gesleept. Om hun euforie nog groter te maken zijn zij ook uitgekozen om op Beeckestijnpop en Young Art Festival op te treden.

De tweede plaats ging naar Palmsy, die met hun frisse sound en performance de jury wist te enthousiasmeren. Hun muziek ligt heerlijk in het gehoor en tijdens de set passeren minimaal drie radioklare liedjes de revue. De ballonnen in het publiek maken het feest compleet.

De derde plek van de avond ging naar het energieke Wakepoint. Met hun ongeremde energie en in-your-face presentatie schudden ze iedereen wakker. Het ongekunstelde enthousiasme van deze band tovert direct een glimlach op de gezichten van zowel jury als de aanwezigen in de zaal.

Rob Acda Foto Award

Naast de muzikale prijzen was er zoals altijd ook weer de Rob Acda Foto Award te winnen. De wedstrijd voor popfotografie is dit jaar gewonnen door Dave Stoker. De jury zegt over de serie van de fotograaf: “Mooie rustige beelden, goed uitgesneden en op een mooie manier gebruik gemaakt van het aanwezige licht. De reportage is afwisselend waarbij goede verschillende momenten zijn gepakt. Als beloning krijgt hij een waardebon van drukkerij Unfold t.w.v. €150,- , een betaalde fotoshoot met de winnaar Rob Acda Award 2015/2016 en hij treedt toe tot het fototeam van Bevrijdingspop 2016.