FINALE ROB ACDA AWARD 2015/2016

FINALE ROB ACDA AWARD 2015/2016

The Syrens, Wakepoint, Lisa & the Lumberjacks, Mantra, PALMS en You Are Not Wrong strijden op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat om de 21e Rob Acda Award. Op het spel staat een goed gevuld prijzenpakket, de bijbehorende beker en eeuwige roem.

Tijdens de finale worden de deelnemers beoordeeld door professionals uit de muziekindustrie, bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Wouter Groenhart (Rubbermade), Henkjan Onnink (Agents After All), Tobias Huveneers (Young Art Festival) en Tijs van Liemt (3FM, Serious Talent). Zij beslissen wie er naar huis gaat met het overvolle prijzenpakket, met onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop, optreden op het Haerlemsche Helden Festival en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel t.w.v. € 200,-. Naast de jury, kiest ook het publiek een winnaar. De finalist die de meeste stemmen krijgt van het publiek wint o.a. een optreden in Café Stiel’s en het openingsoptreden op Koningsdag: Live op de nieuwe groenmarkt.

Deelnemers

Promoalbum
Van alle finalisten zijn tracks opgenomen voor een promotiealbum. Al deze nummers zijn te downloaden en te streamen via www.robacdaaward.bandcamp.com. Later deze week zullen de opnames ook op iTunes en Spotify verschijnen. Het hele album is opgenomen en gemasterd in Patronaat.

Steun de Rob Acda Award
Stichting Rob Acda Award wil in het huidige culturele klimaat op eigen benen blijven staan, vernieuwend zijn en de teruglopende subsidies opvangen. Daarom zijn er tijdens de finale lootjes te koop waarmee direct de Rob Acda Award wordt gesteund en ook nog eens kans gemaakt wordt op een echte Jack Daniels gitaar! Tijdens de finale worden ook andere manieren aangeboden om steun voor de Rob Acda Award te laten blijken.

Rob Acda Foto Award
Alle voorrondes van de Rob Acda Award zijn vastgelegd door deelnemers aan de Rob Acda Foto Award. Tijdens de finale wordt ook de winnaar van de Foto Award bekendgemaakt. Jostijn Ligtvoet, Elspeth de Jong, Dave Stoker en William Maail strijden in deze competitie om die felbegeerde beker. Daarnaast krijgt de winnaar een plek in het fototeam van Bevrijdingspop en een waardebon van Unfold t.w.v. € 150,-.

De zaal gaat open om 19:30 uur en de eerste act zal om 20:00 uur beginnen. De entree bedraagt € 8,- in de voorverkoop, of € 9,- aan de deur. De voorverkoop is gestart via www.patronaat.nl. Kijk voor meer informatie op www.robacdaaward.nl.