Wakepoint wint laatste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Wakepoint wint laatste voorronde Rob Acda Award 2015/2016

Line-up finale Rob Acda Award bekend

Afgelopen vrijdag vond de vierde en tevens laatste voorronde van de Rob Acda Award plaats in Patronaat. Wakepoint wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de vierde finaleplek in de wacht. Samen met Lisa & the Lumberjacks, Mantra en Palms staan zij in de finale op 18 maart. Hiermee maken ze kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Wakepoint verraste de juryleden vrijdagavond door met volle overtuiging op en vóór het podium te staan. De jury vond dat zij muzikaal een bizarre mix neer weten te zetten met een goede energie die van begin tot eind weet te boeien. Starfish werd met hun frisse mix van ska, reggae en punk verkozen tot runner-up van de avond. 

Starfish kwam hierdoor samen met Tender Chunks in Gravy, Anne Groen en You Are Not Wrong in de runner-up poule terecht. De jury moest naast een jurywinnaar ook de beste runner-up uit die poule benoemen en de heren van You Are Not Wrong gingen er met die eer vandoor. 

Naast een jurywinnaar en een overall runner-up werd de overall publieksprijs uitgereikt aan The Syrens. Zowel online als offline was het duidelijk: The Syrens moest de publieksprijs met een overweldigend aantal stemmen winnen. 

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Wouter Groenhart (Rubbermade), Tobias Huveneers (Young Art Festival), Jochem Tromp (Soepermarkt) en Willem Bloem (Flowerhouse). Elspeth de Jong heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award de laatste voorronde vastgelegd. Haar zes beste foto’s zijn vanaf 21 februari te zien in Café Pitcher.

De finale vindt plaats op vrijdag 18 maart in de Grote Zaal van Patronaat. Lisa & the Lumberjacks, Mantra, Palms, Wakepoint, You Are Not Wrong en The Syrens strijden dan om de felbegeerde beker en een mooi prijzenpakket. William Maail, Jostijn Ligtvoet, Dave Stoker of Elspeth de Jong gaat die avond naar huis met de Rob Acda Foto Award. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl.