RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Jostijn Ligtvoet, deelnemer Rob Acda (Foto) Award 2e voorronde

Jostijn Ligtvoet, deelnemer Rob Acda (Foto) Award 2e voorronde

Jostijn Ligtvoet

Ik fotografeer al best wel lang, zoals velen ben ik ooit begonnen met een analoge camera en heb ik van mijn vader leren kijken naar compositie en stijl. Naarmate ik ouder werd ben ik blijven fotograferen, altijd op zoek naar de kleine momenten, dingen die mij opvallen en het uitproberen van stijlen die mij inspireren.

Voor ik fotograaf werd ben ik afgestudeerd als cellist aan het conservatorium. Hoewel ik nog steeds wel af en toe speel ben ik me de laatste drie jaar volledig op het fotograferen gaan richten. Dat geeft voor mij veel meer voldoening. Mijn interesses liggen vooral op het gebied van muziek, theater en het portretteren van mensen.

Drie jaar geleden mocht ik aanschuiven bij 3voor12/tilburg en daar heb ik volledig mijn eigen gang kunnen gaan wat betreft het fotograferen van concerten. Het fijne daarvan is dat je heel bewust leert kijken en kiezen, want er zijn hoogstens drie foto's nodig van een avond. 

Inmiddels mag ik mijzelf huisfotograaf noemen van Theaters Tilburg, Festival Mundial en sinds kort ook Poppodium 013. Vooral dat laatste is een grote eer want voor mijn gevoel ben ik nog maar net begonnen met de fotografie. 

Ondanks dat ik vorig jaar niet door de voorronde kwam van de Rob Acda Award heb ik me dit jaar opnieuw ingeschreven met het idee dat ik in een jaar tijd veel meer heb geleerd. Terugkijkend op de tweede voorronde vond ik het een spannende avond. De avond is een momentopname en je weet niet wat je kunt verwachten van de bands, de ruimte, het licht, of je wel in de buurt kunt komen van de bands, etc. Als voorbereiding had ik het geluk om veel te kunnen oefenen bij shows in 013. Ik denk dat ik een goede selectie foto's heb kunnen maken die een overzicht geven van de hele avond. Nu rest alleen nog het uitkiezen van de zes beste foto's die dat weergeven.