Lisa & the Lumberjacks wint eerste voorronde Rob Acda Award

Lisa & the Lumberjacks wint eerste voorronde Rob Acda Award

Het zit er op, de eerste voorronde van de Rob Acda Award 2015/2016. Wat was het een verrassende avond, van hip-hop tot surf en van pop tot garage rock. Het was voor de jury weer zweten maar Lisa & the Lumberjacks kwam vol overtuiging als winnaar uit de bus, Volgens de jury was er geen speld tussen te krijgen. “Het is een goed onderlegde zeskoppige band, die het zowel instrumentaal als vocaal voor elkaar heeft”. De band die pop binnen de grenzen van het genre speelt maar hier zeker op geheel eigen wijze een invulling aan gaf.

De jury bestond deze eerste voorronde uit: Wouter Groenhart (Rubbermade / Oud winnaar), Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Tobias Huveneers (Young Art Festival / Ijmond Popprijs). Joshua Baumgarten (The Irrational LibraryThe Irrational Library) en Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar).

De publieksprijs is gewonnen door het wervelende Twice The Same met een overweldigende hoeveelheid aan stemmen. Tender Chunks in Gravy werd na een feliciterende taart vanuit het publiek werden de kaarsjes ook aangeleverd door de jury. Ze werden verkozen tot runner-up, een welverdiende tweede plek. Zowel de publieksprijswinnaar als de runner-up maken nog kans op een plek in de finale op 18 maart 2016.

Dave Stoker fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 29 november tot en met 26 december.

De tweede voorronde van de Rob Acda Awards 2015/2016 vindt plaats op vrijdag 4 december in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen 70’s Lockdown, Calculated, Star Atlas, Laid to Waste, Anne Groen en Mantra het tegen elkaar opnemen. Jostijn Ligtvoet zal in het kader van de Rob Acda Foto Award de avond vastleggen. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl