RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
KrakersIJland & The Locomotives, na de finale en op weg naar Bevrijdingspop

KrakersIJland & The Locomotives, na de finale en op weg naar Bevrijdingspop

“We willen dinsdag een perfect optreden neerzetten.”

Een paar weken na de finale is het tijd om KrakersIJland & The Locomotives weer eens op te zoeken om te checken hoe het met ze gaat. Komende dinsdag opent de band Bevrijdingspop en we zijn benieuwd hoe ze zich daar op voorbereiden. Iedereen uit de band is super druk, maar gelukkig heeft bandlid Daan Krakers even tijd voor een bakje koffie en een interview.

“Het is niet altijd even handig met onze band. We wonen allemaal verspreid door het land en iedereen heeft het druk met werk en studeren. Dat maakt dat ik hier vandaag even alleen zit.” Gelukkig gaat het goed met KrakersIJland & The Locomotives sinds ze de finale van Rob Acda Award hebben gewonnen. De band is druk bezig zich verder te ontwikkelen en iedereen heeft zin in de komende tijd. Ze hebben een fotoshoot gedaan, de website gereleased en gaan binnenkort gebruik maken van één van de gewonnen prijzen: het opnemen van een EP bij studio Helmbreker. “KrakersIJland bestaat nu al vijf jaar, dus we moeten nu echt wel eens wat gaan uitbrengen. Joris en ik waren eerst met zijn tweeën en zijn eerder wel eens de studio ingegaan, maar we vonden ons toen toch nog niet goed genoeg. Het klonk wat te leeg en zijn daarom een band gaan vormen. Nu zijn we al 1,5 jaar met zijn vijven en is het echt wel tijd voor een EP. De Helmbreker is ook een toffe studio om op te mogen nemen! De tip van de jury om wat te experimenteren en uit te breiden met andere instrumenten, willen we ook meenemen in de EP. En als dat leuk is en het klikt met de muzikanten, kunnen we dat ook live gaan toepassen.”

Qua optredens loopt het nog niet echt storm sinds de finale, maar dat vinden de bandleden ook niet heel erg. “Nee, we moeten ons nu ook echt even richten op het opnemen van de EP en een nieuw repertoire, daar gaat ook flink wat tijd in zitten. We staan in juli wel in het voorprogramma van de Ben Miller Band, maar we zouden er wel wat meer hengeltjes voor uit mogen gooien.”

De band is de laatste tijd ook wat zoekende wat betreft hun doelgroep, vertelt Daan. “We hebben ontdekt dat onze muziek goed werkt bij een wat oudere doelgroep. We speelden laatst voor een volle zaal met zittend publiek, waar iedereen het hele optreden stil was. Dat was heel anders en voelde even heel onwennig, maar het was wel heel leuk. Ik denk dat als we toen cd’tjes hadden gehad, het heel hard was gegaan. Als we ons meer op een jonge doelgroep willen richten, we ons toch wat meer moeten focussen op ons sociale netwerk. Maar we zullen er de komende tijd wel uit komen.”

En dan dinsdag. Dan is het zo ver en gaat KrakersIJland & The Locomotives Bevrijdingspop Haarlem openen. Het is het grootste optreden dat de band tot nu toe heeft mogen doen en ze hebben er zin in. Met wat extra repetities en een goede voorbereiding gaan de muzikanten het optreden vrolijk te gemoed. “We willen in dat half uur onze beste nummers laten horen met een mandoline en gitaar. We doen geen nieuwe nummers, want dat is voor ons het veiligst. We willen echt een perfect optreden neerzetten. We zijn bezig nog wat dingetjes uit te werken. Vooral onze praatjes, daar zijn we het slechtste in. Vaak gebruiken we inside-jokes, maar dat is niet altijd even handig. Het publiek begrijpt dat logischer wijs niet altijd en dat moeten we zien te voorkomen. We willen onszelf dinsdag echt van onze beste kant laten zien.” Auteur: Nadieh Bindels