KrakersIJland & The Locomotives wint Rob Acda Award 2014/2015 Line-up 20 jaar Rob Acda Award bekend

KrakersIJland & The Locomotives wint Rob Acda Award 2014/2015 Line-up 20 jaar Rob Acda Award bekend

KrakersIJland & The Locomotives heeft afgelopen vrijdag de Rob Acda Award 2014/2015 in de wacht gesleept. In een gevarieerde finale nam KrakersIJland & The Locomotives het op tegen Bunch on a Breakout, Two Hearts Bleeding, Bird Control en LowaddictsSoundsystem. KrakersIJland & The Locomotives wint onder andere het openingsoptreden van Bevrijdingspop 2015, opnames bij Studio Helmbreker en een waardebon van Alphenaar Muziekhandel van €200,-. Ook zal de winnaar op het 20 Jaar Rob Acda Award Festival spelen dat op 30 mei plaatsvindt.  

De jury bestaande uit Maarten Claus (journalist, Parksessies), Kelsey Coockson (3FM Serious Talent), Henkjan Onnink (Agents After All), producersduo Thijs van Klugt & Linda van Leeuwen (Sue The Night) en Ivo Maissan (Bevrijdingspop), was erg enthousiast over de winnaar van de avond: “De band speelt strak en voorziet de nummers van kop en staart, er zit veel groeipotentie in deze band.” Naar welke mooie plekken zal deze locomotief nog doorstomen?

De tweede plaats ging naar LowaddictsSoundsystem. Ook werd hij uitgekozen om te spelen op Young Art Festival. De derde plek ging naar de crowdpleaser van de avond: Bunch on a Breakout. De band werd niet alleen derde, maar won tevens de publieksprijs én werd uitgenodigd om te spelen op Beeckestijnpop in juni. Zij winnen met de publieksprijs een optreden in café Stiel’s, op het Haerlemsche Helden Festival en op 20 jaar Rob Acda Award.

Rob Acda Foto Award

Naast de muzikale prijzen was er zoals altijd ook weer de Rob Acda Foto Award te winnen. De wedstrijd voor popfotografie is dit jaar gewonnen door Joséphine Kurvers. De jury zegt over de serie van de fotografe: “Joséphine heeft een goed oog voor actie en weet die acties op het juiste moment te kiezen. De belichting van de foto’s is sterk en ook haar zwart-witomzetting is erg goed.” Als beloning krijgt zij een waardebon van drukkerij Unfold t.w.v. €150,- en treedt zij toe tot het fototeam van Bevrijdingspop 2015.

Line-up 20 Jaar Rob Acda Award

De Rob Acda Award bestaat 20 jaar. Al 20 jaar appels met bananen vergelijken, dat wordt uiteraard groots gevierd. 20 jaar - 20 bands - alle zalen van Patronaat Haarlem. Nieuwe winnaars, bands die de finale niet eens gehaald hebben en sommige legendarische Haarlemse bands staan voor één keer op uit de dood. 

De line-up tot nu toe: Stuurbaard Bakkebaard - Cheesy (Victims) - Mystery Guest - Beatcream - Danika - Ethereal - Field of Steel - Good Meat - Trechcoat - Solid Rocket Boosters - Pajotini - The Legs - Baptist - Schizoid Lloyd - Zero Gravity - The Tabascos- The Syrens – KrakersIJland & The Locomotives – Bunch on a Breakout.

Tickets voor het festival zijn nu in de voorverkoop via www.patronaat.nl en vanaf maandag 1 september kunnen muzikanten uit de regio Haarlem zich aanmelden voor de Rob Acda Award 2015/2016.