Bird Control wint laatste voorronde Rob Acda Award

Bird Control wint laatste voorronde Rob Acda Award

Line-up finale Rob Acda Award bekend

Afgelopen vrijdag vond de vierde en tevens laatste voorronde van de Rob Acda Award plaats in de Kleine Zaal van Patronaat. Bird Control wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de vierde finaleplek in de wacht. Samen met Bunch on a Breakout, Two Hearts Bleeding en KrakersIJland & the Locomotives staan zij in de finale op 20 maart. Hiermee maken ze kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

De rockers van Bird Control verraste de juryleden vrijdagavond met een goed gebalanceerde act die tot het einde bleef boeien. “De band speelt een geweldige mix van verschillende sounds, wat hun muziek origineel en ongebonden maakt.” Aldus de jury. Het publiek koos echter anders. Zowel online als offline was het duidelijk: LowaddictsSoundsystem moest de publieksprijs winnen. Met maar liefst zeshonderd stemmen kreeg de elektronische act dit zonder moeite voor elkaar.

LowaddictsSoundsystem kwam hierdoor samen met Auke & Lorenzo, Silent War & Chapter 9 publieksprijspoule terecht. De jury moest niet alleen een jurywinnaar maar ook de beste publiekswinnaar uit de poule te benoemen. Het massale stemmen op LowaddictsSoundsystem was voor hen uiteindelijk de doorslag, en de jonge, elektronische act won daarmee het laatste ticket voor de finale.

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Rawathe Keijzers (Hitkrant), Axel van Oort (Muzikant), Jochem Tromp (Soepermarkt) en Joost Verhagen (Haarlemse Popscene). Mitch Wolters heeft in het kader van de Rob Acda Foto Award de laatste voorronde vastgelegd. Zijn zes beste foto’s zijn vanaf 21 februari te zien in Café Pitcher.

De finale vindt plaats op vrijdag 20 maart in de Grote Zaal van Patronaat. Bunch on a Breakout, Two Hearts Bleeding, KrakersIJland & the Locomotives, Bird Control en LowaddictsSoundsystem strijden dan om de felbegeerde beker en een mooi prijzenpakket. Joséphine Kurvers, Egbert Schroeder, Dave Stoker of Mitch Wolters gaat die avond naar huis met de Rob Acda Foto Award. Tickets zijn in de verkoop via www.patronaat.nl.