KrakersIJland & the Locomotives winnen derde voorronde Rob Acda Award

KrakersIJland & the Locomotives winnen derde voorronde Rob Acda Award

Het nieuwe jaar is afgelopen vrijdag goed ingeleid met de derde voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015. KrakersIJland & the Locomotives sleepte tijdens deze voorronde de juryprijs in de wacht. Samen met Bunch on a Breakout en Two Hearts Bleeding, zijn zij door naar de finale op 20 maart. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop.

Hoewel het voor de enthousiaste jury weer een lastige beslissing was, met veel verschillende muziekstijlen, kwamen zij toch tot een besluit. KrakersIJland & the Locomotives werd de winnaar van de avond. “Want welke feestganger wil nou niet aanspoelen op het vrolijk country klinkende KrakersIJland?”

Ook het publiek was enthousiast en heeft haar stem duidelijk laten horen. Online kregen zij al de meeste stemmen binnen en ook in de zaal waren zij favoriet. Chapter 9 ging er dan ook met de publieksprijs vandoor. Samen met de andere publiekswinnaars maken zij nog kans op een plek in de finale.

De jury bestond deze derde voorronde uit: Jochem Tromp (Soepermarkt), Maarten Claus (Parksessies / muziekjournalist), Joshua Baumgarten (Irrational Library), Marijn Westerlaken (Alles Los / Geertruida) en Yorick van Norden (Muzikant / Oud-winnaar RAA). Dave Stoker fotografeerde de zes acts en zal zijn beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 24 januari tot en met 20 februari.

De laatste voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015 vindt plaats op vrijdag 6 februari in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Bird Control, LowaddictsSoundsystem, Gyo Kretz, Laid to Waste, AINA en Scare the Bear (als vervanger van Earial) het tegen elkaar opnemen. Mitch Wolters is deze avond de deelnemer van Rob Acda Foto Award. Tickets voor zowel de vierde voorronde als de finale zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl