RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Rob Acda Foto Award: Egbert Schroeder

Rob Acda Foto Award: Egbert Schroeder

Egbert Schroeder was de tweede fotograaf die voor deze competitie de kans kreeg om de deelnemers van de tweede voorronde vast te leggen, in naam van de Rob Acda Foto Award. Wij vroegen hem naar zijn ervaringen. Lees het hieronder!

Wie ben je, wat doe je en waarom heb je je voor de Rob Acda Foto Award aangemeld?
Ik ben 31 jaar en werkzaam als E-mail Marketeer. Fotografie is al 8 jaar een hobby van me, maar anderhalf jaar geleden ben pas ik gestart met concertfotografie. Dit type fotografie was voor mij een ideale manier om mijn twee grootste hobby’s te combineren, namelijk muziek en fotografie. Doordat ik veel verschillende optredens fotografeer leer ik ook nieuwe bands kennen. Er is niks leukers dan dat!

Concertfotografie is in principe uitdagend genoeg maar ik had wel zin om mezelf nog meer uit te dagen, vandaar mijn aanmelding voor de Rob Acda Foto Award. Het wedstrijdelement zorgt voor meer druk en daar houd ik wel van. De competitie bestaat uit mensen die volgens mij allemaal langer bezig zijn met concertfotografie en dat zorgt wel voor een nederige houding. Vooral het werk van Dave Stoker ken ik goed omdat we allebei bij 3voor12/Utrecht fotograferen. Hij weet goed de emotie in zijn platen te verwerken dus ik verwacht veel van zijn foto’s.

Hoe heb je je voorbereid op de competitie?
Ik heb me eerlijk gezegd niet heel erg voorbereid. Het was de eerste keer fotograferen in het Patronaat en daarom was voor mij de zaal en de belichting onbekend. Wat ik wel gedaan heb is video’s van de bands gekeken om hun optredens te leren kennen. Helaas was er niet van elke band goed materiaal te vinden.

Hoe vond je de avond?
Ik heb echt een top avond gehad! Wat ik verassend vond was de grote verscheidenheid aan verschillende muziekgenres. Dat maakt zo’n avond erg leuk. Met mijn foto’s ben ik ook erg tevreden. Het was best lastig om er 6 uit te kiezen voor de wedstrijd maar ik heb een mooie serie ingeleverd. Ik ben erg benieuwd naar wat de jury ervan vindt!

De foto's van Egbert zijn vanaf nu te zien in café Pitcher! Zijn expositie zal tot 23 januari lopen.