RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Bunch on a Breakout wint zowel publieks- als juryprijs

Bunch on a Breakout wint zowel publieks- als juryprijs

Ze hadden het écht niet zien aankomen, maar toch hebben de jongens van de band ‘Bunch on a Breakout’ de eerste voorronde van Rob Acda Award 2014/2015 gewonnen afgelopen vrijdag. De tot dan toe voor Haarlem nog onbekende band, wint zowel het publiek als de jury voor zich met hun creatieve podiumpresentatie en krachtige bluegrass.

Nog nooit hadden ze in Haarlem opgetreden, maar in Harderwijk hebben ze al een flinke fanbase, zo vertellen de jongens zelf. De kleine zaal van Patronaat is dan ook flink verrast als Bunch on a Breakout als derde band, compleet in boevenpakken en met interessant uitziende instrumenten, zich het podium eigen maakt. Nadat ze ook nog een nummer a capella zingen met z’n vijven, is het publiek verkocht en krijgen ze een minuten durende ovatie.

Ook valt op dat de jongens met een bijzonder goed Engels accent ten tonele verschijnen en daar is blijkbaar flink op geoefend: “Zodra we de oefenruimte in gaan of gaan optreden, stoppen we met Nederlands praten en praten we alleen nog maar Engels”, aldus de jongens van Bunch on a Breakout.

Maar voordat bekend wordt dat deze gasten de eerste voorronde zouden gaan winnen, wordt er natuurlijk nog flink geploeterd en gezweet, ook door de andere bands.

De avond begint met de band ZOUD, een vierkoppige mannelijke formatie die lekker nonchalant op het podium staat. Joost Nijman, de zanger van de band, is duidelijk de voorman en heeft een stem die goed past bij het geheel. Het optreden is wat aan de korte kant, maar de muziek rockt lekker en er zijn duidelijk invloeden van de jaren ’60 en ’70 in te herkennen.

Het tweede optreden is van Auke & Lorenzo, een duo dat zichzelf goed weet te verkopen. Met Nederlandstalige pop en soepele interactie met het publiek, staan de jongens smooth op het podium. Of het Rob Acda Award publiek in te pakken is met rozen, die de jongens uit delen, daar valt over te twisten. Maar toch hebben de jongens het handig aangepakt. Ze worden tweede met de publieksprijs, waardoor ook zij een kans maken op een plek in de finale.

“We hebben online best wel een beetje campagne gevoerd.”, zo vertelt Lorenzo aan het eind van de avond. “Gelukkig maar, want nu maken wij ook nog kans.”, vult Auke hem aan. Volgens de jury is er zeker een publiek in Nederland voor de muziek van de jongens en daar zijn ze blij mee. “We kijken ook best commercieel naar onze muziek, het is ons product.”, vertelt Lorenzo verder. “Oh en de tip van de jury over de band nemen we ook zeker mee, die gaan we bij elkaar zoeken voor de volgende keer!”

Na Bunch on a Breakout, verschijnt de vierde band van de avond, 13” Deathray Mohterfuckers, op het podium. De instrumentale metalband knalt met het eerste nummer een gevoel in de zaal, wat bijna als psychedelisch te omschrijven is. Het stemgeluid in het tweede nummer begint niet zo krachtig als de muziek. Maar dit wordt als snel vergeten als er een mega pino met lichtgevende ogen op komt, gevolgd door een man met borsten met lichtgevende tepels. Een rockende pino in strijd met een man met lichtgevende tepels, het is een spannend stuk om te zien!

Na een heftige 20 minuten kan de zaal even bijkomen met de fijne reggae en dub van Bagjuice. De jongens van Bunch on a Breakout zien deze band als hun grote concurrent. De mannen moeten het helaas zonder hun zangeres doen deze avond, maar dat wordt prima opgelost. De stem van de zanger is erg aangenaam om naar te luisteren en goed passend bij het genre. Ook de rest van de band is lekker om naar te luisteren en lijkt goed op elkaar ingespeeld.

Het laatste optreden van de avond wordt verzorgd door Maaike de Wit, die voor de gelegenheid een formatie heeft gevormd met jaargenoten van het conservatorium. Maaike komt voorzichtig over, wat op zich wel past bij de ‘zachte’ muziek. Maar wat meer interactie onderling en met het publiek zou niet verkeerd zijn. De jonge singer-songwriter zet al met al een mooi optreden neer.

Van sfeer naar sfeer, van genre naar genre. Het is weer een avond zoals we gewend zijn bij Rob Acda Award. De jongens van Bunch on a Breakout verlaten vrolijk en flierefluitend het pand en wij kunnen nog even bijkomen. De tweede voorronde is vrijdag 5 december, in de kleine zaal van Patronaat.

 

Auteur: Nadieh Bindels