Bunch on a Breakout wint eerste voorronde Rob Acda Award 2014/2015

Bunch on a Breakout wint eerste voorronde Rob Acda Award 2014/2015

Het zit er op, de eerste voorronde van de Rob Acda Award 2014/2015. Wat was het een verrassende avond, van reggae tot indiepop en van singer-songwriter tot metal. Er kan er maar één de winnaar zijn en dat was overduidelijk Bunch on a Breakout. De jongens sleepten zowel de publieksprijs als de juryprijs in de wacht. Volgens de jury was er geen speld tussen te krijgen. “Het is een goed onderlegde vijfkoppige band, die het zowel instrumentaal als vocaal voor elkaar heeft”. De band die countryfolk met een twist speelt, zette de zaal op zijn kop door in kostuum een overdonderende show te geven.

De jury bestond deze eerste voorronde uit: Maarten Claus (Parksessies / Muziekjournalist), Willem Bloem (The Flowerhouse). Marijn Westerlaken (Geertruida / Alles Los), Jasper van Vugt (Docent / Journalist) en Thom Lich (Patronaat / oud-winnaar). Door als dikke tweede in de publiekstemming te eindigen, maakte toch Auke & Lorenzo nog kans op een plek in de finale.

Joséphine Kurvers fotografeerde de zes acts en zal haar beste foto’s van de avond exposeren in Café Pitcher. De expositie loopt van 29 november tot en met 26 december.

De tweede voorronde van de Rob Acda Awards 2014/2015 vindt plaats op vrijdag 5 december in de Kleine Zaal van Patronaat. Tijdens deze voorronde zullen Jake in the Swamp, King Julian, Silent War, Tender Chunks in Gravy, The Curtains en Two Hearts Bleeding het tegen elkaar opnemen. Dave Stoker zal in het kader van de Rob Acda Foto Award de avond vastleggen. Tickets zijn te verkrijgen via www.patronaat.nl.