RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Terugblik op de Rob Acda Foto Award 2013/2014

Terugblik op de Rob Acda Foto Award 2013/2014

Met nog maar twee weken te gaan tot het sluiten van de inschrijvingen, dachten wij dat het wel leuk is om te horen hoe de winnaar van de Rob Acda Foto Award 2013/2014 de competitie beleefd heeft, wat hij met de prijzen heeft gedaan en waar hij momenteel mee bezig is. Genoeg redenen dus om contact te zoeken met Remco van der Kruis en hem de volgende vragen te stellen:

Hoe vond je het om mee te doen aan de Rob Acda Foto Award?
Dat ik mee mocht doen aan de Rob Acda Foto Award vond ik al een verrassing en dan ook nog eens winnen! Helemaal te gek. Het is fijn dat je in zo’n voorronde in het Partronaat overal mag komen en alles mag fotograferen. Geen gedoe met accreditaties of beveiligers die je gek aankijken.

Het is niet altijd even gemakkelijk om in een concertzaal te fotograferen, maar door die bewegingsvrijheid bij de Rob Acda Award kun je goed experimenteren. Zeker ook omdat elke band een andere opstelling, dynamiek en lichtplan heeft. Wat ik nu vooral gemerkt heb, is dat zwart-wit vaak mooier werkt bij concertfotografie dan kleur, omdat licht soms zo overweldigend rood, paars of blauw kan zijn.

Wat heb je gedaan na het winnen van de Rob Acda Foto Award?
Toen ik op de finaledag van de Rob Acda Award mijn naam hoorde noemen als winnaar, was ik echt verrast. Want iedereen had goede foto’s gemaakt. Ik werd overladen met bloemen, een beker en cadeaus.

Doordat ik had gewonnen mocht ik onder andere meefotograferen in het team van Bevrijdingspop. De hele dag door bands fotograferen in de Hout is echt luilekkerland voor een fotograaf. Dit vond ik de allerleukste prijs. Daarnaast ben ik met Les Enfants Durs op pad gegaan om in de winkel Dennis Le Poole in de Wolstraat een fotoshoot voor hen te maken en heb ik van de cadeaubon van drukkerij Unfold een trouwfoto met logo op groot zeildoek laten maken. Dat zeildoek hangt nu in mijn nieuwe fotostudio aan de Gedempte Oude Gracht 45-47 in Haarlem. Studio70 heb ik kortgeleden opgezet met Hichem Braiek. Naast bruidsreportages en evenementenfotografei willen we ons ook op vriendinnenfoto's, familieportretten en productfotografie gaan richten.

Genoeg plannen dus! Ben je benieuwd naar de fotoserie waarmee Remco afgelopen jaar gewonnen heeft, klik dan hier!