RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
De lastige kinderen worden groot

De lastige kinderen worden groot
Een paar maanden na de finale van Rob Acda Award en vele avonturen verder is het tijd voor een update van de jongens van Les Enfants Dur. Op het bier na, gingen ze nuchter de finale in. Ze zouden wel zien waar het schip zou stranden, leuk was het in ieder geval. L.E.D. won de finale en stond daarna onder andere op Bevrijdingspop, Røring Stage en Parksessies. Haarlem heeft de afgelopen tijd kennis kunnen maken met de band, die in 2013 begon als een leuk project op school.


Na een korte pauze is het dan ook weer tijd om aan het werk te gaan. De jongens hebben genoeg ideeën en ook de motivatie ontbreekt niet. Het is tijd voor nieuwe nummers, zo vinden ze. En ook een demo-EP staat er op de planning. Een echt volwassen band zullen ze voorlopig nog niet worden, zo zeggen ze zelf. Maar ontwikkeling vindt de band wel belangrijk. “Meedoen aan Rob Acda Award heeft ons zeker verder gebracht, we zijn er serieuzer door geworden en willen ook echt nog meer bereiken.” vertelt Pepijn Blommesteijn, leadzanger van de band. De tijd na de finale was redelijk rumoerig, de naam van de band kwam vaak voorbij en ook hebben ze flink wat likes verdiend. “Het draait tegenwoordig allemaal om likes, dus dat is mooi meegenomen dan.”, zo zegt Lucas van Ee, gitarist en saxofonist.

Op de vraag of het seksleven van de bandleden ook is verbeterd de afgelopen tijd, antwoordt Pepijn: “De enige keer dat er na een optreden een meisje naar me toe kwam en vroeg of ik de zanger van de band was, vroeg ze of Lucas single was.” Er is nog wel wat werk aan de winkel dus.

Nu het festivalseizoen voorbij is, heeft de Les Enfants Dur wel wat podia op het oog. Ties Delen, toetsenist, ziet de Duyker in Hoofddorp en wat grotere podia in de buurt wel zitten. En ook in een nieuw festivalseizoen op Lowlands mogen staan, is een wens. “Het mooiste zou het zijn als we ooit als Nederlandse band op Glastonbury Festival zouden kunnen spelen.” vult Lucas hem aan.

Er zijn de komende tijd meerdere optredens van Les Enfants Dur in Haarlem en omgeving te vinden. Meer info kan je vinden op de website en op de facebookpagina.

Inschrijven voor Rob Acda Award 2014/2015 is ook weer mogelijk en kan via deze link. Een tip van de jongens van Les Enfants Dur? Doe vooral wat je zelf vet vindt! Blijf relaxed, want als je het in de oefenruimte kan, moet je het op een podium ook gewoon kunnen. ;)


Auteur: Nadieh Bindels