RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Finale / Les Enfants Durs

Finale / Les Enfants Durs

Les Enfants Durs: “Gewoon fucking  tof dat we zo goed zijn ontvangen!”

Het is weer voorbij lieve mensen, Les Enfants Durs heeft de Rob Acda Award 2013/2014 gewonnen! En ze ontvingen niet alleen de juryprijs, maar ook de publieksprijs. Hiermee zijn ze vierde band in de geschiedenis van de Rob Acda Award die dit is gelukt.

Galloway Hill opende, en dat deden ze zeer goed! +1 voor de overzichtelijke podiumopstelling en de styling van de outfits. Mannen in pak, daar kijken we graag naar. Daarna kwamen Woven Branches, die een prima set speelden. Toch vraag ik me af of de zanger de volgende dag nog kon praten als je je stem zo forceert... Grappig is dat zij gebruik maken van visuals. Als derde was het de beurt voor Les Enfants Durs om het podium te betreden. Het publiek was enthousiast en dat was wederzijds: de band riep “We krijgen het helemaal warm van jullie!” Toen was het tijd voor wat  testosteron en een ruige stagediver tijdens het optreden van The Legs en als laatste sloot 12:04 af met een zaal vol lampjes. Het publiek achterlatend met de vraag wat de connectie is tussen deze muziek en de bijbel.

Pepijn Blommesteijn, Lucas van Ee, Justin Klinkenberg en Dante Föllmi zijn vier jonge gasten uit Haarlem die samen sinds een jaar de band Les Enfants Durs vormen. Les Enfants Durs vindt het feit belangrijk dat mensen waarderen wat je doet. En dat gebeurt, de sfeer wordt goed neergezet en het publiek geniet. Na het optreden in de grote zaal van Patronaat sprak ik Pepijn, de zanger, in de kleedkamer. Hij vertelde dat hij niet anders dan tevreden kon zijn, als je net 18 bent en dan al op een groot podium staat voor een zaal met meer dan 500 mensen. “Super tof’. Ambities zijn er genoeg; op lowlands spelen, elke week een optreden en je huur van de muziek kunnen betalen. Zoals ze zelf zeggen is hun genre moeilijk samen te vatten, maar ze noemen het een mix van jazz, funk, blues en bosanova.

Tijdens het jury overleg komt de winnaar van de Rob Acda Award 2012/2013 optreden. Baptist swingt door de grote zaal met hun visual sound. Ook Baptist ontving vorig jaar én de publieksprijs.

Na het winnen van de prijs heb ik nogmaals Pepijn gesproken. “Super goed om te winnen, gewoon fucking tof dat we zo goed zijn ontvangen! We zijn jong en hebben dit al bereikt, ons harde werk is beloond.” Het ontvangen van de publieksprijs vinden ze belangrijk, omdat je dan zeker weten goed ontvangen wordt. Na de voorronde heeft Les Enfants Durs al een aanbod gekregen voor een optreden, maar hierover mogen ze nog niets kwijt. Wat wel bekend is, is dat er binnenkort een EP uitkomt met nieuwe nummers. Verder zien we Les Enfants Durs op Koningsdag bij Røring en natuurlijk als openingsoptreden van Bevrijdingspop 2014. Ook winnen ze een voorprogramma en optreden tijdens Haerlemsche Helden Festival 2014 in Patronaat.

 

Auteur: Jamie Betz