RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Stage bij Rob Acda Award

Stage bij Rob Acda Award

Rob Acda Award draait dit jaar weer op volle toeren en de finale komt in zicht. Uiteraard gaat het allemaal niet zomaar en wordt er achter de schermen hard gewerkt. Daan van der Leeuw is dit jaar stagiair en is druk bezig. Maar met wat eigenlijk? Tijd om eens een kijkje achter de schermen te nemen en jullie kennis te laten maken met deze harde werker.

 

Welke studie doe je? En welk jaar?
Ik studeer Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ik zit in het vierde jaar van de richting Music Management.

Hoe kwam je erbij om stage te gaan lopen bij Rob Acda Award?
Ik wilde ter ondersteuning van mijn afstudeerscriptie een stageplek vinden. Ik kende de Rob Acda Award en Sofie, de projectleider, al goed omdat ik in Patronaat werk. Toen Rob Acda Award een nieuwe stagiair zocht bleek het voor mij de ideale stage te zijn.

Wat heb je met muziek en bands? Welke bands of festivals ga je graag naartoe?
Zonder muziek zou het leven echt niet meer leuk zijn. Ik zing zelf in een koor, speel wat piano en vul de rest van de tijd met muziek luisteren. Ik ga veel naar concerten en festivals (Lowlands, Rock Werchter). Dat kan van alles zijn, van foute gladde 90’s hiphop tot beukende electro en hipster undergrounddingetjes van Subbacultcha. Dat zeg ik nou wel, maar eigenlijk luister ik in 2014 alleen maar Arctic Monkeys en Rihanna.

Wat houd je stage in? Hoe ziet je werkweek er ongeveer uit?
Ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de Rob Acda Award. Gemiddeld zit ik drie dagen per week op kantoor in Patronaat. Hier zorg ik eigenlijk voor alles wat er moet gebeuren. Ik doe de promotie, zorg dat alle deelnemers weten waar ze aan toe zijn, bereidt de producties voor en heb contact met jury en pers. Sofie richt zich meer op beleid, sponsoring en financiering, terwijl ik juist de dagelijkse werkzaamheden op me neem. Daarnaast ben ik ook productieleider tijdens alle voorrondes en de finale. 

Mag je zelf ook stemmen tijdens de voorrondes? Waarom wel/niet?
We hebben hier geen heldere afspraken over gemaakt, maar ik vind het zelf niet kunnen. Sofie en ik zijn hier om alle 24 deelnemers dezelfde kansen te bieden. We willen elke band helpen in de ontwikkeling. Het is niet aan ons om er een uit te kiezen die wij persoonlijk leuker/beter vinden dan de rest. Daar hebben we een prachtige jury en een enthousiast publiek voor.

Op welke manier sluit de stage aan bij je opleiding?
Mijn stage dient ter ondersteuning van mijn afstudeerscriptie. Ik ben aan het onderzoeken of er voor de Rob Acda Award mogelijkheden zijn op het gebied van crowdfunding. De stage doe ik er puur voor mezelf bij, ik krijg er geen punten voor vanuit de HKU. 

Hoe is het team waarin je werkt?
Het team van de RAA is erg leuk. De meeste tijd breng ik op kantoor van Patronaat door. Daar zitten verder geen RAA’ers bij, maar die mensen zijn ook erg leuk.. Met het RAA-team werk ik eigenlijk alleen samen tijdens de producties. We hebben al jaren dezelfde technische crew. Het stagemanagement en presentatie worden ook al tijden door de zelfde mensen gedaan. Het is een team dat elkaar dus goed kent, we weten wat we aan elkaar hebben. De meeste producties verlopen dan ook vlekkeloos.

Wat heb je in je stage periode geleerd?
Vooral verantwoordelijkheid. Ik heb vorig jaar een vergelijkbare stage gelopen in Paradiso. Daar was ik puur gericht op productie. Nu ligt eigenlijk het hele verloop van de competitie bij mij (gelukkig kan ik altijd nog dingen op Sofie afschuiven J). De RAA voelt dus echt als mijn project. Het voelt goed om te zien dat, na alle voorbereidingen, alle bands en het publiek een toffe avond hebben. Dat heb je dan maar mooi voor elkaar.

Wat ging er minder goed?
Planning is nog wel een dingetje. Ik zit ook naast RAA niet stil, dus soms lopen er veel dingen door elkaar heen. Halverwege de stage kwam ik erachter dat extreem gedetailleerde to-do lists (tot op het uur gepland wat ik ga doen) je beste vriend zijn.

Waarom zouden andere studenten ook bij RAA stage moeten gaan lopen?
RAA biedt de mogelijkheid om in een inspirerende, open professionele werkomgeving (Patronaat) een stage te doen die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Je wordt vrijgelaten om eigen inzichten op de competitie los te laten en er je eigen project van te maken. Zeker als je dieper in de Haarlemse muziekscene wilt duiken is de RAA dé plek waar je moet zijn.

Wat zijn leuke extraatjes van stage lopen bij RAA? (korting, gastenlijst e.d.)
Weet ik eigenlijk niet zo goed. Ik mocht in Patronaat al een hoop omdat ik er al werkte, maar als je je RAA-collega’s lief aankijkt mag je vast weleens gratis naar showtje toe.

Wat ga je na je stage doen? (heb je bijvoorbeeld opdrachten of werk over gehouden aan je stage?)
Tijdens mijn stage ben ik gevraagd als Hoofd Productie voor Parksessies, het zomerse picknickfestival in de Hout. Daarnaast blijf ik ’s nachts bij Patronaat werken. En zodra ik afgestudeerd ben weet ik het allemaal even niet meer. Vakantie? Nieuwe projecten? We gaan het meemaken. Als iemand me nodig heeft voor een productieklus hoor ik het graag.


Auteur: Nadieh Bindels