RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Aan wie wij onze naam te danken hebben

Aan wie wij onze naam te danken hebben

Een oud schoolgebouw, wat kan je daar allemaal mee doen? Een groep Haarlemmers had daar in 1982 wel een goed idee voor en begon met het regelen van optredens in de gymzaal van het oude St. Antonius schoolgebouw.

De gymzaal bleek een goede plek voor optredens en werd na een grondige verbouwing in januari 1984 geopend als muziektheater. En voor een muziektheater is natuurlijk ook iemand nodig die de bands boekt, Rob Acda.

Rob Acda, de man die jong overleed begin jaren '90, maar wiens naam nog steeds voortleeft in dé bandcontest van Patronaat, Rob Acda Award. We spraken zijn broer, Marcel Acda, om eens wat meer te weten te komen over Rob. Want wat heeft hij toch gedaan waardoor zijn naam en passie nog steeds zo voort leven in Haarlem?

'Sex, drugs and rock 'n roll', is wat weleens over Rob Acda's leven wordt gezegd. Marcel, zijn 6 jaar jongere broer, vertelt ons er meer over. Hij was vol energie en met passie voor muziek. Ja, ook dat ruige leventje, maar enigszins in balans. "Achteraf gezien was zijn leven misschien wel 'sex, drugs and rock 'n roll', maar ik had altijd wel het idee dat hij het goed kon combineren met zijn werk. Als broers spraken we daar toen niet echt over."

Al van jongs af aan was Rob Acda bezig met bands in de garage en het opdoen van muziekkennis. Hij kwam met steeds meer bandjes in contact, rolde in het muziekwereldje en van het één kwam het ander. Hij ging met verschillende bands op tour, zat in de organisatie van festivals en ging zich bezig houden met de programmering van Patronaat.

"Regelen, hij kon heel goed dingen regelen. Hij wilde het maximale uit dingen halen en daar lag zijn kracht", vertelt Marcel. "Hij leefde zo van, dit is wat ik wil en dit is wat ik doe, zonder concessies. Daarbij was hij ook charismatisch. Je hebt altijd mensen die komen de kamer in en dan is de kamer gevuld. Dat was bij hem ook zo. Hij was niet iemand die je heel gauw vergeet."

Mensen verder helpen in de muziek, de hele dag bezig zijn met muziek. Ondanks de ziekte aids was Rob Acda tot aan het eind van zijn leven bezig met muziek, zo intensief als hij kon. En dat is wat wij ook willen doen. Zo intensief mogelijk bezig zijn met muziek en bands verder helpen.

Een kleine inkijk in het verhaal van Rob Acda, aan wie wij onze naam te danken hebben.


Auteur: Nadieh Bindels