RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Joshua Baumgarten

Joshua Baumgarten

De oude Fietznfabriek is de plek waar het allemaal begon voor Joshua Baumgarten, jurylid van de derde voorronde van Rob Acda Award. Hij wilde de alternatieve bands in Haarlem een plek geven om te spelen en regelde een podium voor ze in de Fietznfabriek. Zo kwam Irrational Library tot leven en nu 12,5 jaar later is het niet meer weg te denken uit de Haarlemse muziekscène.

Helaas kwam het Fietznfabriektijdperk tot een einde, maar Joshua is gewoon verder gegaan met Irrational Library. Zo is er nu zijn winkel in de Doelstraat waar ook optredens zijn en organiseert hij toffe avonden waar de Haarlemse alternatieve muziekscène alsnog een podium krijgt. Verder kennen we Joshua als presentator van het heerlijk zomerse evenement Parksessies en naast dit allemaal heeft hij ook nog tijd om voor Rob Acda Award te jureren.

Wij zijn altijd erg benieuwd waarom de juryleden mee willen doen en wat zij toe kunnen voegen, Joshua verteld ons: “Het is voor mij een bevestiging voor het werk dat ik doe. Ik heb een hoop bands voorbij zien komen de afgelopen jaren en ik zie meteen of het de band natuurlijk afgaat. Het is heel belangrijk dat je als band niet forceert. Ik let veel op uitstraling en manier van contact maken met het publiek. Als host op verschillende evenementen heb ik zelf geleerd het publiek aan te voelen en er op in te spelen. Daar kan ik de bands goed in begeleiden. Daarnaast ben ik een goed tussenpersoon voor de muzikanten”

Dus voor de muzikanten die morgen in de derde voorronde staan, hebben we dan ook meteen een goede tip. Let op hoe je op het podium staat en met het publiek omgaat, want Joshua pikt je er meteen uit!

Vanavond dus alweer de derde voorronde van Rob Acda Award, 19:30 in Patronaat. We zien je daar!


Auteur: Nadieh Bindels