RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Creëer vanuit je kracht

Creëer vanuit je kracht

We houden bij de Rob Acda Award niet alleen heel erg van muziek, maar ook fotografie vinden we een mooi vak. We geven ieder jaar een aantal fotografen de kans om een award te winnen, de Rob Acda Foto Award.

Vorig jaar won fotograaf Dennis Wisse, maar waarom besloot deze Rotterdammer zich eigenlijk in te schrijven voor de contest in Haarlem? ‘Ik vind de wedstrijd goed opgezet. Het accent ligt op de live fotografie en niet op bijvoorbeeld portretfotografie, zoals bij veel andere wedstrijden.’

Zo reisde Dennis dus af naar Haarlem om mee te doen. Van te voren had hij zichzelf voorgenomen een overtuigende serie foto’s te maken, de energie in de optredens te vangen met zijn lens en op die manier de jury te overtuigen. Ook hoopte hij op een vakkundige jury met tips die hij goed kon gebruiken. En zijn verwachtingen werden waargemaakt. De jury zag in de serie precies wat Dennis wilde laten zien en als winnaar van de award kon hij terug naar Rotterdam.

En hoe is het daarna gegaan? Heeft Dennis met de Award op zak nog verder kunnen komen? Absoluut! ‘Mijn winnende serie heeft een tijd in de Coffee Company in Den Haag gehangen en het Centrum Beeldende Kunst Middelburg heeft mij na het winnen van de award, gevraagd om workshops fotografie te geven. Ook is één van mijn foto’s dit jaar gebruikt op de posters van de Rob Acda Award en heb ik mezelf uitgenodigd om met Orgaanklap mee op tour te gaan. Daarnaast heb ik nu ook meer naamsbekendheid en daar heb ik ook veel aan.’

Dat zijn al een heleboel toffe dingen! En hoe zie je de toekomst tegemoet? ‘Momenteel werk ik hard aan een documentaire over de Zeeuwse hardcore scene, “Zeeland Hardcore Party”. Als ik de documentaire af heb wil ik er graag mee exposeren. Daarnaast hoop ik mezelf nog verder te kunnen ontwikkelen en meer intieme series te kunnen maken van subculturen die mij aanspreken.’

En Dennis, heb je misschien nog tips voor de fotografen die nu mee doen?

‘Creëer vanuit je kracht, vind je handschrift en probeer je daarmee te onderscheiden.’

 

Auteur: Nadieh Bindels