RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Tamboerijns, een panterpak en kippenvel: de eerste voorronde

Tamboerijns, een panterpak en kippenvel: de eerste voorronde

Op vrijdagavond 8 november was het zover, de eerste voorronde van de Rob Acda Award vond plaats in de kleine zaal van het Patronaat. De jury bestond uit Tobias Huveneers (Young Art Festival), Wilbert Stuifbergen (o.a. writteninmusic.com), Wouter Groenhart (zanger/bassist Rubbermade), Sjef Huurderman (mede-oprichter Patronaat) en Joshua Baumgarten (The Irrational Library). Het weer was om van te huilen, maar dat weerhield het publiek er gelukkig niet van om te komen kijken.

Al gauw stond jong en oud met een biertje in de hand te wachten tot Dr. Joe begon. De jongens genoten zichtbaar op het podium. Vanuit het publiek kwamen er veel positieve geluiden. De tamboerijnspeler werd als een spannende toevoeging ervaren. Na het laatste nummer gaven de jongens elkaar backstage een high five “Het ging vet lekker, man!”

De Marginalen waren de volgende band, een rariteitenkabinet is de perfecte benaming voor deze oudste deelnemers. Complimenten voor het prachtige panterpak. Op de aanstekelijke deuntjes begon het publiek al voorzichtig te dansen. Er werd zelfs een megafoon bijgehaald, het leek wel een toneelstuk! Het publiek reageerde enthousiast met een groot applaus en een lach op hun gezicht.

Hierna was het tijd voor The Syrens. Er werd veel gekletst in de zaal totdat de dames een nummer zonder band inzetten. Stilte, kippenvel. Wat een indrukwekkende ommekeer!

The Circle Ends hadden duidelijk een kleine schare fans meegebracht. De muziek was langzaam en beladen met een explosief geluid en vervormde stemmen. Er waren wat vertwijfelde blikken in het publiek, maar het optreden was publieksgericht en zeker onderscheidend.

Bij Casual Fire spatte de chemie en interactie er op het podium vanaf. De muziek is erg catchy en het publiek danste. Je merkte dat er een grote gunfactor vanuit het publiek is voor Casual Fire. De band ging dan ook met de publieksprijs naar huis. Zelf omschrijven ze hun muziek als: gedreven, eerlijk, oprecht, teder en opzwepend. Ze hebben gekozen voor de naam Casual Fire omdat het zegt wat ze zijn: vurig, maar niet te, nonchalant maar wel pittig. Acht maanden geleden was hun eerste optreden in het café van Patronaat, en de Rob Acda deelname is hun eerste wedstrijd. Een hele eer om dan de publieksprijs te winnen. Natuurlijk was ik benieuwd naar de ambities van Casual Fire: “Onze ambities voor de toekomst liggen hoog. We hopen toch nog een plekje in de finale te kunnen krijgen en dan gaan we zeker ons best doen om die te winnen. Daarnaast zijn we druk bezig met het regelwerk voor onze gelijknamige EP en we hopen dat deze een groot succes zal worden. Als laatste willen we veel optreden en nieuwe muziek gaan maken.”

En last but not least was daar Galloway Hill. Drie jongens, strak in pak. Hier staan de jonge Beatles, qua uiterlijk. Ze hebben een goede overzichtelijke podiumopstelling en de samenzang is geweldig volgens de jury. Galloway Hill is de jurywinnaar, en dat terwijl de jongens als runner-up zijn geselecteerd. Galloway Hill heeft heel wat in petto voor ons, ze willen nieuwe nummers maken en een toffe intro verzinnen. Op dit moment dromen ze van een fanbase die echt gebaseerd is op de muziek. Ze hebben al vaak aan wedstrijden meegedaan en vorig jaar op Beeckestijn pop gespeeld. Hun leukste optreden was bij Zomer in de Zaane ‘Er waren veel kinderen en bij het laatste nummer van de set ging iedereen dansen, toen vroeg een kindje of ze op het podium mocht dansen. Het resultaat was dat ineens het hele podium volstond met 30 dansende en springende kinderen. Spelen werd erg lastig, zelfs de microfoon ging heen en weer. Maar leuk was het wel!’ De jongens hebben het laatste woord: ‘Het was een gezellige avond, er hing een goede sfeer. De rest van de bandjes was ook goed, we waren zeker niet zeker van de overwinning. We zien jullie bij de voorrondes!’

Als afsluiter roep ik de rubriek ‘Geef ’t stokje door’ in het leven. Matthijs van Baptist stelde de vraag: ‘Wat dacht je toen je aan het ontbijten was vanochtend?’ aan Galloway Hill. De jongens gaven originele antwoorden, die overigens niets te maken hebben met de Rob Acda Award: ‘ Mmmm grillworst, ik hoop dat mijn tentamens goed gaan en ik hoop dat ik de bus haal.’

Galloway Hill geeft het stokje door aan de jurywinnaar van de tweede voorronde, de vraag blijft nog even een verrassing. Wie zal er winnen? Spoon Lifts Moon, 12:04, Goldsick Monkey, Colt Nevada, Wheatfield of Merixxx & Ray? We gaan het allemaal meemaken op vrijdag 6 december, tot dan!

 

Auteur: Jamie Betz