RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Baptists baby

Baptists baby

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Baptist de Rob Acda Award 2012/2013 won. Hoe kijken Matthijs en Dimitri terug op hun winst? Wat hebben ze allemaal geleerd de afgelopen tijd?

Hoe was het om Bevrijdingspop te openen? En hoe zit het met de groupies? Daar zijn we natuurlijk heel benieuwd naar!

 

De mannen van Baptist hebben zich 2 keer ingeschreven om mee te doen aan de Rob Acda Award. De eerste keer kwamen ze niet door de voorrondes heen. “Het was ook ons eerst optreden ooit met Baptist. Als ik daar aan terug denk was ’t ook best wel een schattige bedoeling”, vertelt Dimitri mij, terwijl we met z’n drieën in Baptists nieuwe studio zitten. In het 2e jaar was het voor de mannen heel duidelijk dat ze weer mee zouden doen, nu met een stuk meer ervaring, verwachting en resultaat. Maar ze hadden nooit verwacht dat ze de publieksprijs én de juryprijs zouden winnen. “Het was één van de gelukkigste momenten van m’n leven.” verteld Matthijs. “Muziek is één van de belangrijkste dingen in mijn leven en dit was een project waar ik echt heel veel van wilde maken. Zeker met dat koor, het werd gewoon een soort baby voor ons en toen we wonnen was dat gewoon super!”

Het is duidelijk, twee hele gelukkige mannen en toen mochten ze ook nog Bevrijdingspop openen..

Ja, dat vonden ze zeker spannend, maar een hele mooie ervaring. Het weer zat mee en er stonden genoeg mensen op ze te wachten. Deze keer moest Baptist het wel zonder de altijd zo vette live visuals doen, want die zie je bijna niet bij daglicht. Gelukkig hadden ze ook nog een koor met ruim twintig man op het podium staan, dus saai werd het sowieso niet.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg was hebben de mannen ook nog een heleboel foto’s, filmpjes, krantenartikelen en tips overgehouden aan het winnen van editie 2012/2013. En hoe zit het met de vrouwen? Moeten ze die al van zich af slaan? “Ik heb nog nooit seks gehad met een fan”, zegt Dimitri. Dat moeten we dan maar geloven.. “Meisjes gebruiken het wel vaak als openingszin, maar ik heb gewoon een vriendin”, is de aanvulling van Matthijs. Oké, mannen. Ik spreek jullie hier over drie jaar graag nog een keer over…

We moeten nog even wachten tot we Baptist weer live kunnen zien. Op het moment zijn ze druk bezig met het afronden van hun eerste EP, die op 4 januari wordt gepresenteerd in Patronaat. Uiteraard hebben de mannen nog veel meer plannen, Berlijn en Lowlands staan hoog op hun verlanglijstje.

En hebben ze misschien ook nog een tiplijstje voor de muzikanten die deze editie mee gaan doen? Jazeker!

Repeteer heel veel. Probeer één idee neer te zetten en uit te werken. Laat al je vrienden weten dat je mee doet en laat vooral zien dat je het heel leuk vindt. Aldus de mannen van Baptist.

 

Auteur: Nadieh Bindels