RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Onze enige echte PP

Onze enige echte PP

PP Fischer is al jarenlang het gezicht van de Rob Acda Award als presentator. Elke voorronde en finale weer weet PP met alle overtuiging de hele avond aan elkaar te praten. Toch weten we eigenlijk niet heel veel van hem. Daarom werd PP in enkele korte vragen het hemd van het lijf gevraagd over wat hij de afgelopen jaren allemaal wel niet tijdens de Rob Acda Award heeft meegemaakt.

Wie ben je en wat voor werk doe je?

Ik ben Paul Peter Fischer. Ik ben een podium artiest. Dus zo’n beetje alles wat er op een podium kan gebeuren, heb ik wel gedaan.

Hoelang presenteer je de Rob Acda Award al?

Dat vraag ik mezelf ook wel eens af! Ik ben al vanaf het allereerste begin bij de Rob Acda Award betrokken. In het allereerste seizoen van de Rob Acda Award in 1995/1996 zat ik nog in de jury. Vanaf het 2e seizoen ben ik volgens mij al presentator, maar dat zou ook het 3e seizoen kunnen zijn. Ik weet het niet zeker, sinds één van die twee seizoenen in elk geval.

Wat betekent de Rob Acda Award voor jou?

Ik vind de Rob Acda Award echt geweldig. Het is echt een platform voor beginnende bands om te laten zien wat ze in huis hebben. Vooral het talent wat je voorbij ziet komen is leuk. Veel spelen met zoveel overtuiging en energie. Ik word daar altijd erg blij van en wordt er zelf door geïnspireerd!

Waarom ben je al zo lang betrokken bij de Rob Acda Award?

Omdat ik er zelf zoveel energie van krijg! Ik vind het ook altijd echt vervelend als ik niet kan. Daarom zet ik het altijd heel ver van te voren in mijn agenda. Ik verzet echt dingen voor de Rob Acda Award.

Wat is er allemaal veranderd aan de Rob Acda Award door de jaren heen?

Eigenlijk helemaal niks, de essentie van de Rob Acda Award is hetzelfde. Natuurlijk zijn er hier en daar wat aanpassingen in regeltjes en marges, maar verder niet. Het is en blijft vooral tof voor de kids om op zo’n podium te staan.

Wat is het aller gekste wat je ooit hebt meegemaakt tijdens de Rob Acda Award?

Ik heb veel gekke dingen meegemaakt. Het was lang de traditie van de Rob Acda Award crew om mij te verassen tijdens de voorrondes of finale. Zo werd ik een paar jaar geleden ineens aan een tuigje omhoog gehesen terwijl ik aan het presenteren was tijdens een finale! Toen hing ik echt ineens midden in mijn presentatie heel erg hoog boven de zaal.

Welk optreden tijdens de Rob Acda Award is je het meest bijgebleven en waarom?

Er zijn veel optredens die mij zijn bijgebleven. Als ik er één moet kiezen ga ik toch voor Longshot tijdens de finale van de editie waarbij ik jurylid was. Zij gaven echt een verdomd goed optreden.  Er was toen wel echt heftige ruzie over wie de winnaar moest worden. Ik vind dat de act die het beste optreden geeft op de avond zelf gewoon moet winnen en dat was Longshot. Uiteindelijk wonnen zij gelukkig ook.

Hoe kijk je aan tegen het nieuwe talent van deze editie?

Het zijn leuke kids dit jaar. Er zijn echt een aantal bandjes met een goede inzet en een heel erg aanstekelijk enthousiasme.

Zijn er verder nog dingen die je kwijt wilt?

Het is ontzettend leuk dat er dit jaar weer wat meiden meededen en dat vooral ook lead zangeressen. Toch blijf de Rob Acda Award toch vooral gedomineerd door jongens, dat is jammer. Waar blijven de meiden?!