RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Achter de schermen: Finale wordt groter en spectaculairder

Achter de schermen: Finale wordt groter en spectaculairder

Elk jaar zit er in de Rob Acda Award voorrondes en finale veel organisatorisch werk. Stagiaire Noortje vertelt over haar werkzaamheden, de finale voorbereidingen en de dingen die je tegenkomt achter de schermen.  

Wie ben je en wat doe je bij de Rob Acda Award?
Ik ben Noortje en studeer Internationale Media en Communicatie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik ben veel bezig met de online platformen van de Rob Acda Award, maar ook met het onderhouden van contacten. Tijdens de voorrondes en finale zelf ben ik jurybegeleider en probeer ik een beetje alle heftige discussies te coördineren.  

Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij de Rob Acda Award? 
Ik woon en studeer in Rotterdam, maar heb lange tijd in Haarlem gewoond. Ik mis Haarlem ontzettend, dus een keuze voor een stage in Haarlem was snel gemaakt. De sfeer van het Patronaat en de Rob Acda Award sprak me heel erg aan. Op de universiteit is natuurlijk alles heel theoretisch. Deze stage is voor mij de manier op praktische ervaring op te doen op communicatie maar ook organisatorisch gebied.  

Hoe ziet een typische werkdag op kantoor er voor jou uit? 
Heel erg druk, maar ook heel erg leuk en de tijd vliegt! Ik ben op een typische werkdag met veel verschillende dingen tegelijk bezig. Van blogs schrijven, persberichten schrijven, contacten onderhouden tot het voorbereiden van alle documenten die nodig is voor een voorronde/finale (informatie artiesten, posters, stembiljetten, jurydocumenten, presentaties). Praktische dingen komen daar ook bij kijken zoals het voorbereiden van de foto expositie van alle fotografen. 
 
Wat is het leukste aan werken bij de Rob Acda Award?  
Het allerleukste is dat je echt ziet hoe alle praktische voorbereidingen waar ontzettend veel tijd in zit, in één avond helemaal tot zijn recht komen. Ondanks dat een productieavond echt heel erg stressvol is, voelt het echt heel erg goed als alles goed verloopt. 

Hoe verlopen de voorbereidingen voor de finale? 
De aankomende twee weken wordt extra druk omdat alles tot in de puntjes in orde moet zijn zodat de finale soepel verloopt. Nu zijn we vooral bezig met bijvoorbeeld iedereen uit te nodigen, de pers in te lichten, promotie, de stembus in orde maken, zorgen dat de presentator weet waar hij aan toe is, de jury inlichten, de finalisten informeren en zorgen dat we alle informatie voor de optredens binnen hebben. 

Wat moet er allemaal gebeuren achter de schermen tijdens de finale?  
Er komt vooral technisch veel kijken bij een finale natuurlijk. In de strakke planning telt elke minuut. Dit is vooral waardoor er soms wel eens gestrest wordt. Zo moeten bijvoorbeeld alle finalisten klaar staan op het juiste moment en op de juiste plek, alle optredens tussendoor steeds op en af gebouwd worden, de jury op het goede moment in de zaal staan maar ook genoeg tijd hebben om te overleggen. Het is dus flink wat geregel en heen en weer geren backstage.  

Hoe is het om jurybegeleider te zijn? 
Best intimiderend eerst omdat de jury echt professionals zijn en weten waar ze het over hebben. Verder is het ontzettend hectisch en heel veel moeilijker dan het klinkt. De juryleden zijn het niet vaak meteen over de winnaar eens. Er worden dus regelmatig heftige discussies gevoerd. Verder is het vooral erg gezellig en er zijn altijd lekkere kaasjes en snacks backstage wat de jury zoet houdt.  

Wat kunnen we verwachten van de finale?  

Alles wordt groter en spectaculairder dan tijdens de voorrondes. De finalisten treden om in de Grote Zaal op een dus veel groter podium. Daarnaast gaat iedereen gebruik maken van vette visuals, de expositie van de Rob Acda Foto Award deelnemers zal te zien zijn én er is een loterij waarbij ook nog eens het publiek leuke prijzen kan winnen! Kortom, genoeg om naar uit te kijken! 

Elk jaar is de Rob Acda Award opzoek naar een enthousiaste stagiaire, voor meer informatie mail naar: info@robacdaaward.nl.