RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Finale jurylid Ivo Maissan verwacht ‘zwetende muzikanten in een uitverkocht Patronaat!’

Finale jurylid Ivo Maissan verwacht ‘zwetende muzikanten in een uitverkocht Patronaat!’

Ivo Maissan is oprichter en eigenaar van KBFL music management & publishing. Zo verzorgt hij het management voor het Haarlemse Electro/Techno duo Baskerville. Ooit deed Ivo zelf mee aan de Rob Acda Award, maar op 5 april is hij jurylid en ligt het lot van de vijf finalisten van de Rob Acda Award 2012/2013 in zijn handen.

Naast zijn werk bij KBFL music management & publishing is Ivo oprichter en creatief directeur van Klein Haarlem. “Ik ben verantwoordelijk voor de inhoudelijke visie van Klein Haarlem”, legt Ivo uit, “vanaf 1 april maakt Klein Haarlem de overstap naar een permanente locatie, zodat we breder en actiever kunnen programmeren.”

In 1996/1997 deed Ivo zelf mee aan de Rob Acda Award en nu is hij zit hij in de finale jury. “Het is een beetje nostalgie en ik ben ook wel een beetje vereerd. Daarnaast is het een goede mogelijkheid om nieuw talent te bekijken en ontdekken”, benadrukt Ivo.

Dat Ivo ooit zelf muzikant was en hij nu muzikanten moet beoordelen voelt dubbel. “Het is natuurlijk een beetje onzin om bands te gaan vergelijken terwijl er in stijl, presentatie en op inhoudelijk vlak vaak totaal andere keuzes worden gemaakt; ‘Het blijft appels met peren vergelijken.’ Aan de andere kant is het een hele goede opstap voor de bands die meedoen. En zo kijk ik er dan ook naar.”

Soms mist Ivo het muzikanten bestaan wel. “Ik vond het ook geweldig om op het podium te staan en er volledig in te geloven dat we helemaal de shit waren, enkel op basis van de trip waarin we zaten. Die onbevangenheid van toen mis ik wel eens.” Toch zit hij als muzikant op zijn plek in de business. “Het totaal overzicht van de business werkt wel heel verhelderend. Het is een heel netwerk en samenkomen van verschillende partijen en disciplines”, legt Ivo uit.

Ivo heeft de studie ‘songwriting en music business’ aan de Rock Academie Tilburg gevolgd en let dan ook extra op de opbouw en teksten van de songs van de finalisten. “Ik ben erg gevoelig voor te langdradige nummers, en eigenlijk ook voor slechte teksten. Dus dat is naast performance zeker iets waar ik op zal letten. Daarnaast let ik op of de band echt zijn eigen ding doet of heel erg iets na probeert te doen.”

Voor de finale en de winnaar van de Rob Acda Award 2012/2013 heeft Ivo hoge verwachtingen. “Ik verwacht zwetende muzikanten in een uitverkocht Patronaat, PP die presenteert en onder het genot van een drankje genieten van de finalisten”, zegt Ivo, “Maar natuurlijk ook inhoudelijk goede discussies met de andere juryleden en hopelijk een winnaar die daarna zijn doorgang vindt naar nationale faam!”