RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Voorbeschouwing finale: van elektronische live muziek tot no non-sense rock

Voorbeschouwing finale: van elektronische live muziek tot no non-sense rock

Van nederbiet, elektronische live muziek, catchy pop/rock tot smokey punk eyes en vuige rock. In de finale van deze 18e editie zorgen juryprijswinnaars The Mieters, Orgaanklap, Field of Steel, Who vs Who en publieksfavoriet Baptist ervoor dat erg gevarieerde genres worden gerepresenteerd. Deze vijf acts zullen strijden om het felbegeerde prijzenpakket van de Rob Acda Award 2012/2013!

The Mieters - “60’s nederbiet band met liedjes over meisjes.”

De roots van The Mieters liggen dan wel in de Amsterdamse en Zaanse punkscene, maar sinds 2008 gaan ze helemaal los door het benadrukken van 60’s klanken. Ze laten zich inspireren door Het, ZZ en The Beatles en dit zorgt voor een hele unieke sound. The Mieters zullen ook 5 april laten horen hoe cool Nederbiet wel niet is.

Orgaanklap - “Eigentijdse frisse progressieve power”
Rockerman Rockstar stak eens zijn wijsvinger en pink in de grond, daar groeide een Orgaanklap uit. Zij voeden zich met glitters en flikkers en groeit langzaam zo groot dat niemand er meer onderuit kan. Orgaanklap is klaar om terug te slaan na het tragische ongeluk van de drummer en niks brengt hun meer van hun pad. De mannen zullen tijdens de de finale iedereen die hen ooit heeft afgeschreven laten uitbreken in angstzweet.

Field of Steel - "Your daily dose of brain damage!"
No non-sense rock, vier jonge mannen met een passie voor het liefst zo luid mogelijke muziek, dat is Field of Steel. Field of Steel wordt vooral geïnspireerd door ‘90s hardrock en grunge band geluiden maar ook door acts zoal Soundgarden, Nirvana en Led Zeppelin. De inspiratie die ze uit deze elementen opdoen geven ze hun eigen draai waardoor zij rock in een modern jasje creëren. Met strakke songs en kneiterharde drums blazen zij tijdens de finale iedereen weg!

Baptist - Electronic live music

Baptist is een echt jong Haarlems mannen-duo dat al acht jaar samen muziek maakt. Samen zorgen zij voor echte luisterbare elektronische dansmuziek. Beide mannen zijn super muzikaal en Matthijs bespeelt zelfs ongeveer elk instrument dat er bestaat. Het soort muziek is niet in een hokje te plaatsen, zij zullen iedereen tijdens de finale verrassen met invloeden uit o.a. ambient, techno en zelfs dubstep!

Who vs Who - Catchy pop/rock en een energieke liveshow

Who vs Who speelt catchy poprock en laat zich inspireren door artiesten als Paramore en Fall Out Boy. Vorig jaar produceerde de band nog hun eerste singel met niemand minder dan Ted Jensen (Paramore, Greenday). Na het winnen van verschillende muziekcompetities, een hele bak podiumervaring én een CD in de planning is Who vs Who helemaal klaar om deze Rob Acda Award te bestormen met hun energie en catchy nummers!

Let op: Deze volgorde is willekeurig, op de dag van de finale zelf zal een loting de speelvolgorde bepalen. 

Rob Acda Foto Award 

Tijdens de finale wordt ook bekend gemaakt of Josephine Kurvers, Dennis Wisse, Rein Kooyman of Richard Rood er met de Rob Acda Foto Award vandoor gaat.