RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Voor Field of Steel was winnen ‘een super gaaf bijproduct.’

Voor Field of Steel was winnen ‘een super gaaf bijproduct.’

Tijdens de derde voorronde van de Rob Acda Award 2012/2013 veroverde Field of Steel de harten van de jury met hun lekker vuigende overtuigende rock. “De andere acts waren allemaal hartstikke goed en vet om te zien en daarom schatten we onze kans klein in om de juryprijs te winnen”, legt Field of Steel uit. Toch sleepten de mannen van Field of Steel de juryprijs overtuigend binnen en zij zullen het onder andere tegen de andere juryprijs winnaars, The Mieters en Orgaanklap, opnemen in de finale op 5 april.  

“Wat wij willen is harde rockmuziek neerzetten, gedreven door echte, gemeende gevoelens en emoties en dit gevoel live kunnen delen met het publiek”, benadrukt Field of Steel. Field of Steel heeft dat doel duidelijk bereikt. De juryleden prezen de mannen dan ook vooral voor de overtuigende manier waarop zij hun genre neerzetten tijdens de derde voorronde.

Ook het enthousiasme van Field of Steel spatte van het podium volgens de jury. Met dit enthousiasme en hun vrolijke vibe staan de mannen niet alleen op het podium, maar ook in het leven. “Max is altijd net zo aanwezig als zijn harde drums, Pieter is altijd laid back, Danny springt altijd rond en Ferdy gaat net zo op in de muziek zoals hij dat met alles kan”, legt Field of Steel uit.  

Toch vond de jury dat het leek alsof de nummers soms niet helemaal af waren. “Muziek is natuurlijk nooit af”, legt Field of Steel uit, “er gingen wat dingen fout, waardoor het misschien klink alsof sommige dingen niet af waren.” Voor de finale gaan de mannen dan ook alles geven om alles nog strakker te laten klinken.

“We waren ook behoorlijk nerveus”, voegt Field of Steel toe. Het optreden tijdens de derde voorronde was dan ook pas het tiende optreden van de mannen. Toch zijn ze zeker tevreden over hun optreden. “De sfeer zat er zeker goed in en ook al waren we als eerste aan de beurt om te spelen, groove-te het publiek hard mee van enthousiasme”, zegt Field of Steel.

Field of Steel durfde niet te denken aan het winnen van de juryprijs van de derde voorronde. “We speelden met het idee dat muziek geen wedstrijd is en spelen in de kleine zaal van Patronaat, dat was al vet genoeg”, benadrukt Field of Steel. Desalniettemin hoopten de mannen stiekem wel op het winnen van de juryprijs en dat ze dat daadwerkelijk ook deden vonden ze dan ook “een super gaaf bijproduct!”

Field of Steel is al van jongs af aan bezig met het fantaseren over het winnen van de finale van de Rob Acda Award. “Toen we nog klein waren en voor het eerst bij bevrijdingspop kwamen was het echt een wens om daar ooit eens op te kunnen treden. Als dat zou gebeuren, zou er echt een wens in vervulling gaan en voor ons is de Rob Acda Award hier echt dé manier voor”, legt Field of Steel uit.