RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Voorbeschouwing derde voorronde: van kneiterharde rock tot verleidelijke dames

Voorbeschouwing derde voorronde: van kneiterharde rock tot verleidelijke dames

Van kneiterharde rock, een funky Afrikaanse sound tot verleidelijke muzikale dames. De derde voorronde van 4 januari brengt de veelzijdigheid van de muziekindustrie weer goed in kaart. Zes nieuwe acts zullen het in de Kleine Zaal van Patronaat tegen elkaar opnemen om de jury en het publiek te overtuigen dat zij een plekje verdienen in de finale van de Rob Acda Award van 5 april.

“Post-Rock Trio”
De drie mannen van Dimaryp zijn sinds 2008 bij elkaar en spelen vernieuwende Experimentele Rock. Ze laten zich beïnvloeden door onder andere Isis, Katatonia, Khoma en Oceansize. Door al hun gemeenschappelijke smaken van muziek te combineren knallen deze mannen van het podium met melodische en dynamische rock en metal waar regelmatig vernieuwde elementen in worden verwerkt. Na het opnemen van hun eerste EP zijn zij klaar om de Rob Acda Award te veroveren!

“ \m/(>.<)\m/ Yeah DUDE”
No non-sense rock, vier jonge mannen met een passie voor het liefst zo luid mogelijke muziek, dat is Field of Steel. Field of Steel wordt vooral geïnspireerd door ‘90s hardrock en grunge band geluiden maar ook door acts zoal Soundgarden, Nirvana en Led Zeppelin. De inspiratie die ze uit deze elementen opdoen, geven ze hun eigen draai waardoor zij rock in een modern jasje creëren. Met strakke songs en kneiterharde drums blazen zij tijdens de derde voorronde iedereen weg!

“Zes stemmen, één geluid”
De zes beeldschone muzikale dames van The Sirens speelden voor het eerst samen op het open podium van het Rudolfsteinercollege. Sindsdien hebben The Sirens zowel de eerste prijs binnen gesleept bij HIT én recentelijk wonnen ze ook nog Show’m! Deze dames zijn vastbesloten deze stijgende lijn, samen met alle ervaring, coaching, opnames en optredens die ze hebben opgedaan, door te zetten en ook de eerste prijs van de Rob Acda Award mee naar huis te nemen!

“Get wet with right as rain”
Right as Rain is een swingende, veelzijdige Popband die bestaat uit maar liefst zes muzikanten en een achtergrond koortje. Met invloeden uit de soul, funk, jazz en rock-‘n-roll knallen ze van het podium met serieuze teksten die worden afgewisseld met het bouwen van een keihard feestje. Ook al zijn ze pas sinds februari 2011 in deze formatie bij elkaar, Right as Rain  speelde al op het talentpodium van Inholland tijdens Bevrijdingspop en Poppodium Duycker. Ze staan dan ook te popelen om iedereen te overtuigen van hun kwaliteiten tijdens de Rob Acda Award!

“Awesome Dark indie-rock, with a Post-Punk Feel Thrown in”
Kasuari is een Indie-rock band uit Hillegom en Leiden. Ze spelen al samen sinds de middelbare school waar ze een gemeenschappelijke interesse in muziek ontdekte en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Toen gitarist Melvin een jaar in Japan ging studeren kwam er een noodgedwongen break voor deze jongens. Sinds augustus is Melvin terug uit Japan en nu is Kasuari hongerig voor muzikaliteit en zijn ze vastberaden de Rob Acda Award dit jaar mee naar huis te nemen!

“All for the love of music”
De in Uganda geboren singer - songwriter Isaac behaalde voor zijn twaalfde onder andere een muzikale scholarship, won meerdere prijzen met school koren én speelde op Kabaka Mutebi II’s bruiloft, het staatshoofd van Oeganda, waar miljoenen mensen aanwezig waren. Nadat Isaac naar Nederland verhuisde begon hij met het samenvoegen van zijn soul en reggae-stem met gitaar elementen om zo funky, groovy, jazzy en een echte Afrikaanse sound te creëren.  Met deze unieke combinatie zal Isaac samen met zijn vrienden de harten van iedereen veroveren tijdens de derde voorronde met hun formatie “Isaac & Friends”!

Rein Kooyman zal voor de Rob Acda Foto Award alle knallende optredens vastleggen.