RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Orgaanklap wint de juryprijs door strak spel in hectische show

Orgaanklap wint de juryprijs door strak spel in hectische show

Verbluffende punk make-up, smokey eyes en echte punk-rock zorgden er onder andere voor dat de mannen van Orgaanklap tijdens de tweede voorronde van de Rob Acda Award 2012/2013 ervandoor gingen met de juryprijs. “We hadden absoluut niet verwacht te gaan winnen,” zegt Orgaanklap, “We zijn geen wedstrijdband, want bij de meeste wedstrijden wordt namelijk de show en originaliteit ontzettend achtergesteld aan de muziek en techniek.”

Het optreden verliep volgens Orgaanklap niet helemaal vlekkeloos. “De voorronde verliep wat chaotisch,” benadrukt Orgaanklap, “zo kwam één van de gitaristen er een uur voor aanvang van de avond achter dat hij zijn gitaar, reserve gitaren en alle toebehoren was vergeten.”

Dat niet alleen, ook tijdens het optreden ging van alles mis. “Zowel het snoer van de gitaar als van de microfoon raakte zo nu en dan ontkoppeld én één van de bekkens van de drummer viel in zijn geheel van het drum podium,” legt Orgaanklap uit.

Ondanks de pech sprak de jury vol lof over de mannen van Orgaanklap en één van hen noemde de band het beste wat hij in 10 jaar Hilversum heeft gezien. Daarnaast werd Orgaanklap vooral geprezen voor het strakke spel in hun bijzonder hectische show.

Toch was er ook wat kritiek en de jury vroeg zich vooral af of het originele optreden van Orgaanklap ook een tweede keer nog leuk zal zijn. “De kritiek klink meer als een uitnodiging voor een volgend optreden,” zegt Orgaanklap, “met dan natuurlijk de uitdaging iedereen te verrassen.”

Orgaanklap is al bewust bezig met het onder controle houden van hun zenuwen voor de finale van 5 april. “Soms als we echt super zenuwachtig zijn, masseren we elkaars voeten, terwijl we warme kamille thee met honing drinken”, zegt Orgaanklap.

De mannen hebben al wilde plannen voor de finale. Toch willen ze nog niet verklappen hoe ze de finale precies gaan aanpakken, maar Orgaanklap adviseert “neem wel je zwemkleren mee.”