RECENTE BLOGS

TOTAL SECLUSION WINT FLINTY'S TROFEE!

"16 December stond in het teken van de Flinty's Trofee. Zoals bekend gaat de winnaar door naar de 4e voorronde van de Rob Acda Award..."

TONY CLIFTON WINT! WAT VINDEN ZIJ?

"De drie jonge honden van Tony Clifton hebben hun overwinning van de tweede ronde inmiddels verwerkt. 
Deze broodnuchtere gasten bruisen van energie en hebben één doel: Fun! Overal fun!"  

BABOOSHKA BLIKT TERUG OP WINNEN EERSTE VOORRONDE


"Wij hebben er heel veel zin in! de finale spelen is al een prijs op zich en we gaan er ook gewoon van genieten! We hebben wel nog wat kleine verassingen in petto die ontbraken bij de eerste voorronde maar wil je weten wat dat is, dan moet je gewoon een kaartje kopen en komen kijken naar ons!" 


PATRO UNIVERSITY EDITIE 24 OKTOBER

"Maandag, 24 oktober, vind de eerste editie van het nieuwe seizoen Patro University plaats, in het nieuwe oefenruimte complex Slachthuis." 
Achter de schermen

Achter de schermen

De eerste voorronde zorgde de Rob Acda Crew dat alles de hele avond soepel verliep. Ook de voorbereidingen voor de tweede voorronde zijn al volop bezig. In de voorbereidingen van de Rob Acda Award zit elk jaar veel organisatorisch werk en daarom wordt het Rob Acda Award team elk jaar ondersteund door stagiaires. Dit jaar is Jolisa van Leeuwen één van die stagiaires. Zij legt in een handje vol korte vragen wat de productie van de Rob Acda Award allemaal inhoudt.

Wie ben je en wat doe je binnen de Rob Acda Award?
Ik ben Jolisa van Leeuwen en studeer Leisure Management. Ik ben veel bezig met de organisatie van muziek evenementen en kwam zo ook terecht bij de Rob Acda Award. Ik ben dus nu de stagiair hier. Dit betekent dat ik samen met het Rob Acda Award team zo’n beetje alles regel voor de Rob Acda Award dit jaar. Mijn taken zijn een beetje van alles en nog wat, ik ben vanaf het moment dat de artiesten zich aanmelden hun contactpersoon, ik zorg dat alles er is voor de juryleden en ik ben op de avond zelf ook druk in de weer. Wat ik precies doe verschilt per voorronde, maar je kunt hierbij denken aan het begeleiden van de juryleden, het opvangen van de artiesten, het tellen van de stemmen en het maken van de juryrapporten.

Hoe zou je jezelf omschrijven in 1 zin?
Dit is altijd de lastigste vraag, haha. Ik zou mezelf wel willen omschrijven als ambitieus, altijd positief, avontuurlijk, stressbestendig, altijd weg, en zonder pen en papier ook bijzonder chaotisch haha.

Waarom heb je gekozen om stage te lopen bij de Rob Acda Award?
Ik werd getipt door een vriend over deze stageplek en vond het meteen erg interessant, inderdaad precies wat voor mij. Werken in het Patronaat, aan de organisatie van een muziekevenement en veel verantwoordelijkheid krijgen; top!

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
Om te beginnen, begin ik niet al te vroeg, uurtje of tien / elf. Dan is het ook wel echt knallen tot een uurtje of zeven, aan pauze doen we niet echt. Er is altijd genoeg te doen namelijk! Ik ben voornamelijk bezig met de voorbereidingen voor de volgende voorronde en het in contact blijven met de artiesten en fotografen.

Wat is het leukste aan werken voor de Rob Acda Award?
De productieavonden, wanneer al het werk van de afgelopen weken eindelijk in de praktijk wordt uitgevoerd. En de relaxte sfeer op kantoor en het ontmoeten van veel interessante mensen.

Hoe verlopen de voorbereidingen voor de tweede voorronde?
Deze week lopen we al erg goed op schema, dus het wordt een rustige week! Maar de dingen die moeten gebeuren voor een voorronde zijn bijvoorbeeld; alle bands en de fotograaf nog even de laatste informatie doorgeven, nog even promoten op internet, posters regelen voor de volgende voorronde, de presentator inlichten, contact hebben met de juryleden, van alles printen dat nodig is, de stembus wordt natuurlijk van zolder gehaald, de techniek wordt ingelicht over van alles en nog wat; genoeg te doen dus!

Hoe ziet een werkdag achter de schermen tijdens de voorrondes eruit?
We beginnen om half drie, dan worden nog even de laatste dingen geprint en de stembus en –biljetten worden klaargemaakt. Om vier uur komen de bands binnen, zij krijgen dan uitleg over de avond, worden ingeloot en krijgen een rondleiding. Er wordt een soundcheck gedaan en daarna zien we de bands weer terug om half acht. Ook voor ons is het dan even rustig, wij eten even een hapje met de hele crew. Op de avond zelf zijn we bezig met de begeleiding van de juryleden en het maken van de juryrapporten. Daarnaast begeleiden we de bands en zorgen we ervoor dat zij op tijd op het podium staan. En ondertussen proberen we natuurlijk ook nog zoveel mogelijk van de optredens mee te krijgen, en vooral te genieten!

Wat zijn je verwachtingen voor de tweede voorronde?
Volgens mij wordt de tweede voorronde heel erg gevarieerd, maar vooral ook weer van hoge kwaliteit! Zo hebben we een singer-songwriter, een band met naakte mannen, een country-rock duo,  een jazz quintet, een rockband en ook nog eens een zevenkoppige band die al ver buiten onze landsgrenzen heeft verkend. Het beloofd nog wat te worden dus, met zoveel variatie misschien wel de meest interessante voorronde van allemaal!